Meskalle alle 17-vuotiaiden aluemestaruus

Ylärivi: Sami Miskala, Oliver Enbacka, Luukas Lautiala, Oskar Enbacka, Tuomas Virvelä, Aatu Nikander.
Alarivi: Pyry Laine, Seve Korpijärvi, Ronnie Pollari, Jani Mäenpää, Ari ”Pode” Mäenpää, Joni Salo, Miika Aaltonen, Johannes Mäenpää, Vilho Välttilä.

Kuvasta puuttuu Luukas Kyyrä.

MesucaArskan alle 17-vuotiaiden yhteistyöjoukkue saavutti viikonloppuna aluemestaruuden. Meska näytti lopputurnauksessa parasta osaamistaan, eikä jättänyt vastustajille mitään mahdollisuuksia.

Ensimmäisessä välierässä Meska kohtasi neljänneksi runkosarjassa sijoittuneen Kaarinan Uran 2007 syntyneiden joukkueen. Meska on kuluneen kauden aikana pelannut joukkuetta vastaan suhteellisen tasaisia otteluita aina puoliaikaan asti, mutta kaikki edelliset kohtaamiset ovat lopulta kääntyneet Meskan voittoon. Tällä kertaa kaasu päätettiin painaa heti ottelun alusta pohjaan saakka,  haastaa vastustajaa voimakkailla korille ajoilla ja tehdä nopeita siirtymähyökkäyksiä. Tämä toteutuikin hyvin ja Meska otti heti 10-0 startin. Ura ei päässyt missään vaiheessa enää ottelun vauhtiin mukaan ja Meska sai kasvatettua eroa aina loppuminuuteille asti. Ottelu päättyi lopulta Meskan selkeään voittoon 93-54.

Päivän toisessa välierässä Rauma Basket voitti Kaarinan Uran 2008 joukkueen tiukasti 59-52. Pronssiottelu pelattiin siis kahden Kaarinan Uran joukkueen välillä, jonka Ura Basket 2008 voitti lukemin 77-54. 

MesucaArska 93 – Ura Basket-07 54

Ronnie Pollari 2p
Tuomas Virvelä 13p
Luukas Lautiala 11p
Johannes Mäenpää 2p
Miika Aaltonen 7p
Oskar Enbacka 14p
Joni Salo 7p
Seve Korpijärvi 18p
Vilho Välttilä 9p
Pyry Laine 10p

Loppuottelussa vastassa oli U17-valtakunnallista 1. divariakin kuluneena kaudella pelannut Rauma Basket. Rauma Basketin joukkue on yhteistyöjoukkue porilaisen  BC Sisun kanssa.

Aikaisemmat kohtaamiset ovat aina olleet tiukkoja, josta hyvässä muistissa oli vielä Meskan vain yhden pisteen voitto edellisessä kohtaamisessa. Meska oli kuitenkin päättänyt pitää hyvän ensimmäisen hurmoksen päällä ja vastustajan syömähampaat oli “merkattu” kovalla puolustuksella ottelun alusta lähtien. RaBa pysyi Meskan kyydissä ensimmäiset viisi minuuttia, tilanteeseen 10-8.  Tämän jälkeen Meska antoi RaBalle ensimmäisessä jaksossa vain yhden korin ja jakso päättyi lopulta 32-10. Tämä ero pysyikin sittenkin melko muuttumattomana ottelun loppuun saakka, eikä RaBa missään vaiheessa saanut sitä kurottua. Ottelu päättyi lopulta Meskan 106-81 voittoon.

MesucaArska 106 – Rauma Basket 81

Ronnie Pollari 4p
Tuomas Virvelä 10p
Luukas Lautiala 17p
Johannes Mäenpää 6p
Miika Aaltonen 14p
Oskar Enbacka 9p
Joni Salo 6p
Seve Korpijärvi 15p
Vilho Välttilä 5p
Pyry Laine 20p

Meska pelasi lopputurnauksessa kauden parasta koripalloa. Tempo pysyi ylhäällä koko ajan, palloa siirreltiin kaverilta toiselle epäitsekkäästi ja puolustuksessa tehtiin tinkimätöntä työtä. Sen verran loppuottelussa oli kuitenkin latinkia, että Meska sai enemmän henkilökohtaisia virheitä, kuin koskaan aikaisemmin. Joukossa oli kaksi teknistä ja yksi epäurheilullinen virhe, joiden oikeudenmukaisuutta voidaan spekuloida hamaan tulevaisuuteen asti. 

Lopputurnauksen kokoonpanosta loukkaantuneina olivat Oliver Enbacka, Aatu Nikander, Sami Miskala ja Luukas Kyyrä. Kausi on pitkä ja loukkaantumisherkkyys koripallossa on suuri. Laajan pelaajamateriaalin ansiosta lopputurnaukseen saatiin kuitenkin kymmenen pelaajaa lauteille. Turnauksen MVP-pelaajana palkittiin Meskan Luukas Laitiala.