Arskan U19-pojille pronssia Final Fourissa

Arska-Basketin U19-pojat voittivat pronssia Kaarinassa pelatuissa alueen Final Four-turnauksessa lauantaina 27.4.2024!

Päivän ensimmäisessä pelissä Arskan pojat kohtasivat Tampereen Pyrinnön joukkueen, joka oli puolillaan U17 SM-runkosarjan voittaneita pelaajia. Arska lähti peliin isolla rotaatiolla, joka tuntui toimivan todella hyvin. Peliaikaa ja vastuuta jaettiin tasaisesti koko porukalle ja poikien ennakkoluuloton pelaaminen jopa yllätti Pyrinnön. Eka neljännes mentiinkin tasapisteissä lukemin 14-13, jonka jälkeen Arska sinnitteli Pyrinnön vauhdissa mukana, pysyen iskuetäisyydellä vielä pelin puoliväliin asti.

Kolmannessa erässä Pyrintö alkoi kuitenkin tiputtamaan kolmen pisteen heittoja sisään oikein urakalla, mikä olikin aikamoista myrkkyä Arskan 3-2 -paikkapuolustukselle, ja peli alkoi olemaan sitä myötä taputeltu. Pyrinnön johtoaseman kasvaessa kasvamistaan alkoi Arskan valmennusjohto valmistautumaan jo tulevaan pronssiotteluun.

Arska-Basket 60 – Pyrintö 108

Kriat Nazar 5p
Kakko Juhani 3p
Aaltonen Miika 16p
Varjus Nikolai 4p
Fonsell Frans 14p
Salo Joni 5p
Mäenpää Johannes 3p
Lamppu Matias 10p
Pollari Ronnie 0p

Pyrinnön tiputtaessa 10kpl kolmen pisteen heittoja pelkästään pelin toisella puoliskolla alkoi Arskan pelaajien peli-ilme tuskastua. Pelin oltua jo ratkennut, otti Arskan valmennustiimi vielä yhden aikalisän pelin 37. minuutilla, jolla yritettiin innostaa poikia saamaan positiivista energiaa tulevaan pronssiotteluun. Aikalisän jälkeisessä hyökkäyksessä sitten Arska-Basketin Joni Salo tekikin Pyrinnön pelaajalle kunnon ”ankle breaker”- harhautuksen, jonka jälkeen jakoi vielä namupassin Miika Aaltoselle. Pyrinnön puolustuspelaaja joutuikin katselemaan Miikan 3 pisteen heiton menevän sukkana sisään lattian tasalta istualtaan ja Arskan pelaajien peli-ilo palasi siinä hetkessä. Pelin kahdessa viimeisessä hyökkäyksessä kaksikko Salo & Aaltonen viimeistelivät vielä korit mieheen ja sitä mukaa Arskan pojat olivat täysin valmiita kohtaamaan Forssan Feeniks Basketin pronssiottelussa.

Pronssiottelun haasteena Arskalla olikin lähinnä energiatasojen palauttaminen pelien välissä sekä uusien taktiikoiden keksiminen vanhaa tuttua vastustajaa vastaan. Arska-Basket ”keksikin” lähteä peliin ihan normaalilla koko kentän miespuolustuksella, jota tosin sitäkään ei saatu toimimaan kunnolla. Niinpä Feeniks Basket saikin pelin alkuun oman normaalin kuviopelinsä pyörimään hyvin. Pelin ensimmäinen neljännes päättyikin Arskan niukkaan kahden pisteen johtoon lukemin 14-16.

Toisessa neljänneksessä Arska siirtyi sitten puolustuksessa tuttuun tavaramerkkiinsä 1-3-1 -paikkapuolustukseen, joka toimikin erittäin tehokkaasti tässä vaiheessa peliä. Puolustusmuodon kärjessä vuoron perään rehkineet Nikolai Varjus ja Matias Lamppu pääsivät juoksemaan Arskan pallonriistoista yhteensä 50 pistettä, mutta Arskan voitto oli kyllä puhtaasti hyvän joukkuepuolustuksen voitto. Feeniks Basket pidettiin pronssiottelussa lopulta tiukalla puolustuksella alle 60 pisteen ja niinpä Someron pojat pokkasivat makealta maistuneet pronssimitalit kotiin lukemin 58-71 (29-39).

Arska-Basket 71 – Feeniks Basket 58

Kriat Nazar 0p
Kakko Juhani 0p
Aaltonen Miika 0p
Varjus Nikolai 28p
Fonsell Frans 8p
Salo Joni 2p
Mäenpää Johannes 8p
Lamppu Matias 22p
Pollari Ronnie 2p