Meska vei trillerin ja lunasti runkosarjan voiton

Lauantain U17-aluedivarin ratkaisevasta ja  viimeisestä runkosarjan ottelusta ei puuttunut draaman kaarta eikä jännitystä. MesucaArskalla ja Rauma Basketilla oli molemmilla mahdollisuudet voitolla ratkaista sarjan kärkipaikka ja näin ollen Final Fourin järjestämisoikeudet. Meskan tiukalla yhden pisteen voitolla (94-93) varmistui, että lopulliset mitalit ratkaistaan Salossa sunnuntaina 28.4. Tämä oli siinäkin suhteessa tärkeää, että osa pojista pelaa myös Arska Basketin U19 joukkueessa, jonka mitalit ratkaistaan lauantaina 27.4. Näin pelipäivät eivät osu samalle päivälle. 

Itse ottelu tarjosi juuri sitä mitä oli odotettavassakin; tasaista vääntöä alusta loppuun ja kovaa kamppailua jokaisesta irtopallosta. Meska oli hienosesti niskan päällä ottelun kaksi ensimmäistä erää. Missään vaiheessa ero ei kuitenkaan kasvanut kuutta pistettä isommaksi. Erätauolle siirryttiin kahden pisteen johdossa 54-52.

MesucaArska 94 – Rauma Basket 93

Ronnie Pollari 0
Tuomas Virvelä 5
Joni Salo 4
Johannes Mäenpää 4
Oliver Enbacka 13
Luukas Lautiala 20
Oskar Enbacka 10
Vilho Välttilä 8
Pyry Laine 31

Kolmannen jakson neljännellä minuutilla RaBa onnistui pääsemään niskan päälle. Parhaimmillaan RaBa johti ottelua jo kahdeksalla pisteellä, mutta jakson loppuminuuteilla Meskan onnistui kuromaan eroa kolmeen pisteeseen ja viimeiselle jaksolle siirryttiin 77-80 tappioasemassa.

Raba pysyi  johdossa viimeisen jakson loppuminuuteille saakka. Jakson puolessa välissä Oliver Enbacka nyrjäytti nilkkansa ja joutui sivuun. Hetkeä myöhemmin Vilho Välttilä sai kyseenalaisessa tilanteessa viidennen virheen ja joutui jättämään kentän. Viimeisellä minuutilla Meska kiri eron yhteen pisteeseen raivoisalla puolustamisella ja irtopalloista kamppailuilla (92-93). Seurasi joukko aikalisiä molemmin puolin ja selvää oli, että ratkaisu menisi viimeisille sekunneille.

15 sekuntia ennen loppua Meska otti viimeisen aikalisän ja piirrettiin viimeinen hyökkäyskuvio. Pallo saatiin pelattua Pyry Laineelle, joka lähti ennakkoluulottomasti ajamaan korille. Lainetta kuitenkin rikottiin heittotilanteessa ja seurauksena tuli kaksi vapaaheittoa. Laine pudotti kylmähermoisesti molemmat säkkiin ja Raballe jäi vielä kymmenen sekuntia aikaa tehdä voittokori. RaBa sai kuin saikin vielä heiton aikaiseksi, mutta heittoa saatiin sen verran häirittyä, että heitto meni Meskan onneksi ohi. Näin makeaakin makeampi voitto yhdellä pisteellä 94-93.