U19-pojilla tahmea runkosarjan viimeinen ottelu Uraa vastaan

Arska-Basketin U19-pojat kävivät perjantai- iltana pelaamassa runkosarjan viimeisen ottelunsa Kaarinassa paikallista Ura Basketia vastaan. Ottelu oli sinänsä merkityksetön, kun Ura Basket oli jo sarjavoittonsa varmistanut ja Arskallakin panoksena oli ainoastaan Final Four- turnauksen teoreettonen 3. tai 4. sija. Kaiken kukkuraksi Arskan heittävä laituri Aatu Nikander loukkasi alkuverryttelyssä polvensa niin, ettei pystynyt pelaamaan lainkaan ja Arska-Basket päätyi pelaamaan ottelun ainoastaan kuudella pelaajalla.

Ottelu alkoi molemmin puolin tahmeasti, kun koreja ei tunnutta saavan aikaiseksi mistään. Kuvaavaa on, että viiden minuutin pelin jälkeen Arska otti huiliaikalisän tilanteessa 5 – 4. Aikalisän jälkeisessä hyökkäyksessä Nikolai Varjus heitti kolmen pisteen korin ja seuraavassa nopeassa hyökkäyksessä Juhani Kakko teki kaksi pistettä lay-upista.

Arska-Basket 53 – Ura Basket 88

Kriat Nazar 0p.
Kakko Juhani 3p.
Aaltonen Miika 6p.
Varjus Nikolai 10p.
Fonsell Frans 14p.
Nikander Aatu 0p.
Lamppu Matias 20p.

Mutta sitten pelissä alkoikin Ura Basketin Vilen & Vyyryläinen -show. Ura Basketin isokokoinen voimakaksikko alkoi myllätä oikein kunnolla hyökkäyskorin alla ja saivatkin lähes jokaiseen hyökkäykseen 2-3 yritystä ennen kuin tekivät korin. Uran pitelemätön kaksikko tekikin pelissä yhteensä kaiken kaikkiaan 52 pistettä, kun Arskan koko joukkueen pistesaalis oli 53 pistettä.

Merkityksetön ottelu kääntyikin loppua kohden lähinnä peliksi ylpeydestä. Yksittäisistä tilanteista pelattaessa mitään ei annettu vastustajalle ilmaiseksi ja jokainen tilanne pelattiin lopuun. Ura Basketin mies- ja materiaaliylivoima oli tällä kertaa kuitenkin liiaksi vastustajan eduksi ja perjantai-illan kamppailu päätyikin Ura Basketin selvään voittoon lukemiin 88 – 53 (41 – 29).

Arska-Basketin pelit jatkuvat 27.4. Kaarinassa pelattavassa Final Four- turnauksessa. Sarjan lauantaisessa pelissä Feeniks Basket hävisi Tampereen Pyrinnölle selvin lukemin 97 – 58, joten Final Four-turnauksen välieräparit ovat Kaarinan Ura Basket vs. Feeniks Basket ja Tampereen Pyrintö vs. Arska- Basket.