Meska keskinkertaisuudella voittoon

Arki-illan vieraspeli kahden ja puolen tunnin ajomatkan päässä vastustajana sarjan häntäpään joukkue, ei kuulosta lähtökohdiltaan kovin hohdokkaalta ajatukselta. Tämä koripallon riemujuhla oli kuitenkin MesucaArskan U17-poikien kohdattava ja mielellään niin, että asema sarjan piikkipaikalla on todistetusti oikea.

Kuten vastaavissa tilanteissa ennenkin, ottelun alku oli tahmea.  Vastustaja Kyröskosken Kiskojat roikkui yllättävän hyvin Meskan höntyilyssä mukana. Jotta kaikki ei olisi liian helppoa, Meska hukkasi aimo annoksen helppoja paikkoja ja usein ratkaisuyrityksiinkin päädyttiin vaikeimman kautta. Ensimmäinen jakso päättyi Meskan 13-19 voittoon eikä toinenkaan jakso tuonut mullistavaa muutosta peliin.

MesucaArska 91 – Kyröskosken Kiskojat 51

Luukas Lautiala 19p
Johannes Mäenpää 7p
Oskar Enbacka 25p
Joni Salo 6p
Vilho Välttilä 14p
Aatu Nikander 10p
Pyry Laine 10p

Erätauolle siirryttiin taitosuhteisiin nähden melko vaatimattomassa 25-39 johtoasemassa. Hatunnosto KyKin urheilulliselle joukkueelle rohkeasta ja ennakkoluulottomasta peliasenteesta. Meskan positiivisena asiana ensimmäisestä erästä voidaan mainita Vilho Välttilän kolme kolmen pisteen heittoyritystä, joista jokainen löysi tiensä säkkiin.

Meska pääsi kolmannessa ja neljännessä kuitenkin lähemmäksi omaa osaamistasoaan ja pystyi kasvattamaan eroa, vieden lopulta selvänumeroisen 51-91 voiton. 

Meska harjoitteli eri puolustusmuotoja läpi ottelun, silmälläpitäen tulevan viikonlopun ratkaisevaa matsia. Näiden osittain uusienkin asioiden tiimoilta Meskalle sattui luonnollisesti lapsuksia puolustuspäässä, joihin ei kauden viimeisessä ja ratkaisevassa ottelussa enää ole varaa.