Arskan U19-poikien kevätkausi pyörähti käyntiin tiukalla matsilla Pyrintöä vastaan

Arska-Basketin A-poikien kevätkausi pyörähti käyntiin sunnuntaina kotiottelulla Tampereen Pyrintöä vastaan. Taas tuli todistettua, ettei mietittyä ja jo sovittua pelipäivää pitäisi alkaa jälkikäteen säätelemään. Arskan piti alkuperäisen ohjelman mukaisesti kohdata Pyrintö kotikentällään vasta huhtikuussa, mutta sinä viikonloppuna on Pyrinnöllä todennäköisesti SM-lopputurnaus. Sunnuntaille 14.1. siirrettynä otteluajankohtana sattuikin sitten olemaan kolme Arskan pelaajaa sairastuvalla ja lisäksi Meskalla oma vieraspeli, joten sieltäkään ei saatu vahvistuksia. Arska päätyikin kohtaamaan syksyn sarjaykkösen seitsemän pelaajan voimin, samalla kun Pyrintö sai marssitettua kentälle 11 pelaajaa.

Arska sai otteluun unelma-alun, kun voitetusta ylösheitosta pääsi Aatu Nikander nostaamaan Arskalle nopean lay-upin. Heti seuraavissa kahdessa hyökkäyksessä sama mies onnistui ensin kolmen pisteen heitossa ja sitten vielä 2p korissa. Selvää oli, ettei tuollainen putki voisi jatkua läpi koko ottelun, mutta loi kuitenkin uskoa voittamisen mahdollisuuteen. 

Arska-Basket 78 – Tampereen Pyrintö 82

Kriat Nazar 10p
Kakko Juhani 3p
Aaltonen Miika 11p
Varjus Nikolai 11p
Kärkkäinen Jetro 0p
Nikander Aatu 18p
Lamppu Matias 25p

Arska pelasi 3-2 -paikkapuolustusta läpi koko ottelun, sillä Pyrintö tiedettiin heittävän hyvin kolmosia. Ekalla puolijaksolla Pyrintö pyöritti palloa todella hyvin ja löysi vapaat pelaajat noihin kolmosen heittoihin, joita upposikin yhteensä seitsemän. Toiselle puolijaksolle Arska vaihtoi nurkkaheittäjän puolustamista ja sai kuin saikin Pyrinnön kolmosen heitot kuriin. Toisella puoliajalla Pyrintö onnistui ainoastaan kahdesti kolmen pisteen heitoissa. Samalla Arska sai oman korinalusensa hallintaansa ja Pyrinnön etumatka alkoi kaveta pikku hiljaa.

Someron Arska-Basket pysyikin kivasti Tampereen Pyrinnöstä 6-10 pisteen iskuetäisyydellä pitkälle pelin neljänteen erään asti. Neljännessä erässä Pyrinnön pelin sielu, 22 pistettä tehnyt Dan Dumitrescu sai korilleajotilanteessa iskun silmäkulmaansa ja joutui avohaavan takia jättämään pelin kesken. Tämän jälkeen alkoikin sitten Arska kuromaan eroa kiinni kori korilta. Arska oli jo pääsemässä tasoihin, kun Pyrinnön Jalmari Nurminen onnistui tekemän ottelun toisen korinsa ja Pyrinnön erän ainoan kolmen pisteen korin. Tämä kori lopetti Pyrinnön paniikin ja he pystyivät pitämään johtonsa pelin loppuun asti. Pyrintö voitti kamppailun lopulta niukasti lukemin 78 – 82 (37 – 47)