MesucaArskalle tappio ja voitto viikonlopun peleistä

BC Sisu kävi sarjapisteiden ryöstöretkellä Salossa, kun joukkueet kohtasivat SM-sarjaottelusssa lauantaina. Tasainen vääntö päättyi lopulta porilaisten 70-61 voittoon, Meskan ”sulaessa” viimeisten minuuttien aikana.

Ottelu kulki kaksi ensimmäistä erää hienoisessa Sisun komennossa. Toisen erän lopussa Meska sai kurottua porilaisten etumatkan melkein kiinni ja erätauolle siirryttiin 31-32 tilanteessa. Toisen erän alusta Meskalla oli jo selvästi parempi ote ja Meska siirtyikin kuskinpaikalle ja pystyi pitämään johtoasemansa aina viimeisen erän puoliväliin asti. Vielä kolme minuuttia ennen loppua Meska johti pisteellä 61-60 – mutta nuo viimeiset kolme minuuttia eivät sujuneet Meskalle suotuisasti. Porilaiset punnersivat tärkeät voittoon vieneet korit, Meskan lähinnä ihmetellessä omia epäonnistumisiaan. Viimeinen kolmeminuuttinen Sisulle 10-0 ja Meskalle kauden toinen tappio oli tosiasia. 

MesucaArska 61 – BC Sisu 70

Pisteet ja levypallot ottelussa:
Tuomas Virvelä 3, 3
Oliver Enbacka 27, 8
Luukas Lautiala 2, 1
Sami Miskala 2, 3
Johannes Mäenpää 2, 4
Oskar Enbacka 4, 2
Luukas Kyyrä 4, 14
Joni Salo 4, 4
Pyry Laine 13, 12

Meska oli hivenen petrannut otteitaan levypalloissa ja nämä päättyivätkin melko tasaisesti (Sisu 64, Meska 59). Vaikka puolustus ei ollutkaan koko ajan täydellistä, sekin toimi kohtuullisesti jättäen vastustajan 70:een pisteeseen. Periaatteessa hieman paremmalla heittopelillä Meska olisi helposti tehnyt ottelussa yli 70 pistettä. Meskalla kahden pisteen heittoprosentti jäi 28:aan ja kolmosten 25:een.  Hyökkäyspeli oli aika ajoin melko staattista ja heittoyritykset  “kasaantuivat” pääosin muutaman pelaajan harteille.

Sunnuntaina jatkettiin sitten hieman erilaisella kokoonpanolla U17-sarjassa Kiskojia vastaan. Mukana oli mm. Pyry Laineen pikkuveli Viljami, joka pelaa U14-ikäluokassa. 

Ensimmäinen erä kulki vielä suhteellisen tasaisissa merkeissä Meskan viedessä erän 18-10. Toisesta erästä tuli koripallokentillä melko harvinainen lumierä, Meskan viedessä erän 22-0. Kun sekä kolmannessa että  neljännessä erässä kasvatettiin eroa noin kaksikymmentä pistettä, oli loppulukemat tylyt vierailijoiden kannalta. Meskalle siis selkeä 92-26 voitto.

Pallo liikkui aika ajoin mukavasti ja onnistumisia tuli tasaisella rintamalla.

MesucaArska 92 – Kyröskosken Kiskojat 26

Viljami Laine 5
Luukas Lautiala 21
Sami Miskala 13
Johannes Mäenpää 9
Oskar Enbacka 15
Luukas Kyyrä 10
Joni Salo 8
Vilho Välttilä 11