Arskan U19-pojille voitto Feeniksistä jatkoajalla

Arska-Basketin A-poikien tiukat paikalliskamppailut saivat jatkoa sunnuntaina 5.11. Forssassa, kun somerolaiset voittivat Forssan Feeniks Basketin vasta jatkoajan jälkeen. Loukkaantumisten ja päällekkäisten Meska-pelien takia Arska sai peliin  ainoastaan 7 pelaajaa, kun taas Feeniksillä oli käyttää ottelussa täydet 12 pelaajaa.

Feeniks teki ottelun ensimmäiset pisteet ja johtikin jo lukemin 9 – 4, mutta Arska-Basketin ajoittaiset yllätysprässit olivat aikamoista myrkkyä Feeniksille. Muutamassa prässipuolustuksessa Arska sai riistettyä pallon jopa kolme kertaa peräkkäin ennen kuin Feeniks sai taas normaalin hyökkäyksen aikaiseksi. Arska-Basket kiskaisikin turvallisen tuntuisen 14 – 28 eron heti pelin ensimmäisellä neljänneksellä.

Arska-Basket 86 – Feeniks Basket 73

Kriat Nazar 5p.
Aaltonen Miika 13p.
Varjus Nikolai 16p.
Fonsell Frans 20p.
Kärkkäinen Jetro 1p.
Nikander Aatu 13p.
Lamppu Matias 18p.

Pelin edetessä Feeniks alkoi maksamaan kalavelkoja näistä Arskan prässeistä ja sekoitti omasta puolestaan Arskan hyökkäyksiinlähtöjä varsin tehokkaasti.

Neljäs neljännes oli jälleen kerran Arskan hyökkäykselle varsinaista tervan juontia ja ajoittainen  paniikkikin tuntui iskevän Arskan pelaajiin. Heitot olivat usein hätäisiä ja syöttöjä annettiin ahtaaseen paikkaan Feeniksin puolustuksen keskelle. Erän lopussa Feeniks kävi jo pienoisessa 70 – 67 johdosssakin Vladislav Surzhon kolmen pisteen onnistumisen seurauksena, mutta tuon johdon kuittasi Matias Lamppu vapariviivalta jo heti seuraavassa hyökkäyksessä ja sitä seuraavassa Matias teki vielä läpiajon korille ja nosti siitä kaksi pistettä. Normaalin peliajan lopussa oli Feeniksin Heimo Helmisellä mahdollisuus viedä Feeniks voittoon vapariviivalta, mutta Heimo onnistui ainoastaan toisessa heitossaan, ja niin pelissä päädyttiin jatkoajalle.

Jatkoaika alkoi aaltoillen kummankin joukkueen epäonnistuessa korinteossa vuoron perään. Peli tuntui odottelevan jomman kumman joukkueen vapauttavaa koria. Tuon vapauttavan korin teki lopulta Arska-Basketin Aatu Nikander ja siitä alkoikin sitten Arskan vyörytys. Arska sai Aatun korin jälkeen 1-3-1- prässinsä kokoon ja Feeniksille iski puolestaan paniikki. 5 minuutin jatkoaika olikin sen jälkeen Arskan näytöstä ja päätyi lopulta 2 – 15 Feeniksin tehdessä jatkoajan ainoat pisteensä vapariviivalta. Arska voitti ottelun lopulta selvin lukemin 73 – 86 (71 – 71 / 32 – 43).