Sisuuntunut Meska palasi omalle osaamistasolleen

MesucaArskan U16-poikien SM-sarja jatkui lauantaina 11.11. Helsingin Namikaa vastaan upouudella Namika Areenalla. Kahden alavireisen ottelun jälkeen joukkue oli hakenut pelivirettään hyvällä harjoituksiin keskittymisellä ottelua edeltäneellä viikolla. Tuoreen lakan tuoksuisella Namikan parketilla nähtiinkin jälleen taistelutahtoinen, jokaisesta irtopallosta taisteleva Meska-Mafia. 

Ottelun alla voittokertoimet olivat vahvasti Namikalle. Namika oli voittanut mm. BC Sisun lähes 50:llä pisteellä, jolle Meska puolestaan hävisi niukasti viikko sitten. Lisäksi Namika on tänä syksynä saanut riveihinsä  isokokoisen (199cm) ja taitavan  maajoukkuepelaajan, Benjamin Passilan. SM-sarjassa jokainen joukkue on kuitenkin paikkansa ansainnut ja yhtään peliä ei ole sinetöity ennen loppuvihellystä. 

MesucaArska 68 – Helsingin NMKY 63

Pisteet ja +/ – kokonaistehot ottelussa:
Tuomas Virvelä 0, +3
Oliver Enbacka 11, -3
Luukas Lautiala 3, -3
Sami Miskala 4, +2
Oskar Enbacka 4, +1
Luukas Kyyrä 12, +1
Joni Salo 9, +15
Seve Korpijärvi 8, +4
Pyry Laine 17, +5

Ottelu oli alusta lähtien nopeatempoista, sähäkkää kamppailua. Namika puolusti erittäin fyysisesti antaen koko ajan pallolle painetta. Vastaavasti Meska puolusti  hyvin joukkueena ja erityisesti paikkapuolustukseen siirtyessä, jokainen pelaaja antoi kaikkensa. Ensimmäinen erä meni vielä Namikalle 18-12. Toisessa erässä Meska roikkui koko ajan mukana muutaman pisteen takaa-ajoasemassa  ja erätauolle siirryttiin Namikan 32-29 johdossa.

Kolmas erä oli Meskalta vahvaa suorittamista ja viimeistelyssä oltiin huolellisempia. Erä menikin selvästi Meskalle  5-22, Meskan johtaessa ottelua parhaimmillaan 19:llä pisteellä. Viimeiseen erään mentiin turvallisemman tuntuisessa 37-51 johtoasemassa. Namika ei ollut kuitenkaan luovuttanut, vaan alkoi kuroa eroa kiinni piste pisteeltä.  Vaikka Meska hävisikin viimeisen erän 26-17, ei Namikan kiri riittänyt vaan Meska sai tärkeän 63-68 voiton. 

Myös tilastojen valossa ottelu oli erittäin tasainen. Joukkueiden heittoprosentit oli lähes samat. Namika otti  hieman enemmän levypalloja, mutta vastaavasti Meskalla oli vähemmän menetyksiä ja tätä myöten  oli myös enemmän riistoja. Ottelun voittaja ratkesikin pitkälti henkisellä puolella. Meskan henki ja intensiteetti näkyi paljon asioissa, joita on mahdoton tilastoida. Lisäksi  ennalta “korvamerkityt” pelaajat, Benjamin Passila ja vikkelä takamies Macaad Khalid saatiin pidettyä pienissä tehopisteissä. Kentän isompikokoisten pelaajien, Passilan ja Kyyrän painimatsit ja levypallokamppailut menivät  kyllä tällä kertaa Kyyrälle. 

Meskan SM-sarja jatkuu ensi lauantaina Someron Monitoimitalolla klo 14, kun vieraaksi saapuu viime vuonna  hankalaksi vastustajaksi osoittautunut Hnmky -09.