Meskalla hyvä startti kauteen

Mesuca-Arskan yhteisjoukkue Meska on saanut hyvän startin syksyn peleihin.  Lauantaina 15.10. käynnistyi SM-sarja kotiottelulla viime vuoden Suomen mestaria, TuNMKY:tä vastaan. Namika oli jo pelannut yhden ottelun, Meska taas ei.

Meskalla sarjan ensimmäinen ottelu näkyi alussa pienenä jännityksenä. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Namikan 16-9 komennossa. Toinen erä jatkoi siitä mihin ensimmäisessä jäätiin: Namika pussitti hyvällä prosentilla kolmosia ja Meskan korinteko kangerteli. Pahimmillaan ero oli toisessa erässä jo 19-34, kunnes Meskan takaa-ajo alkoi. Meska teki hyvää työtä puolustuspäässä ja pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä samalla, kun Namikan kolmoset eivät osuneet samalla prosentilla kuin ensimmäisessä erässä. Namika heittikin ottelussa huimat 62 kolmosen yritystä. Lopullinen kolmosten heittoprosentti oli kuitenkin molemmilla joukkueilla lähes sama: Meskalla 26% (7/27) ja Namikalla 24% (15/62). Toinen erä päättyi tasan ja näin tauolle siirryttiin seitsemän pisteen takaa-ajoasemassa 37-43. 

MesucaArska 81 – Turun NMKY 76

Pisteet ja levypallot ottelussa:
Oliver Enbacka 19 + 3
Luukas Lautiala 2 +6
Sami Miskala 4 + 6
Oskar Enbacka 3 +5
Luukas Kyyrä 7 + 9
Joni Salo 3 + 6
Seve Korpijärvi 12 + 6
Pyry Laine 31 + 6

Mukana myös Ronnie Pollari, Tuomas Virvelä ja Johannes Mäenpää

Meskan hyvä vire jatkui ottelun kolmannessa erässä. Meska puolusti hyvin joukkueena ja jokainen pelaaja haki hyvin levypalloja. Ketsuppipullon korkki saatiin kunnolla auki ja neljännen erän alkuminuuteille mennessä osat olivat kääntyneet; Meska oli kääntänyt ottelun 17 pisteen johtoasemaksi, 75-58. Namika tuli hyvin otteluun mukaan viimeisillä minuuteilla. Namikalle muutama hyvä onnistunut kolmonen ja Meskalle muutama nukahdus. Viimeiset minuutit saatiinkin jännittää, pitääkö Meskan johto loppuun asti. Pää pysyi kuitenkin riittävän kylmänä ja ottelusta ansaittu 81-76 voitto.

Seuraavana päivänä jatkettiin alueellista U17 ykkösdivaria Salossa. Meskalla oli ennen lauantain ottelua alla kolme voittoa ja vastassa kahden voiton ja yhden tappion kärsinyt NaKo. Meska lähti otteluun hieman erilaisella rosterilla kuin lauantaina. Meska meni ottelun toisen erän lopussa 30-29 johtoon, eikä enää menettänyt johtoasemaansa missään vaiheessa. Parhaimmillaan Meska johti reilulla 10:llä pisteellä, mutta NaKo ei päästänyt Meskaa missään vaiheessa karkuun. Näin ottelu pysyi tasaisena loppuun asti ja tuloksena tiukka 81-77 voitto. 

Meska jatkaa sarjassa ainoana joukkueena ilman tappioita. 

MesucaArska 81 – NaKo 77

Pisteet ja levypallot ottelussa:
Ronnie Pollari 4 + 3
Tuomas Virvelä 13 + 5 
Luukas Lautiala 42 + 10
Johannes Mäenpää 4 + 6
Oskar Enbacka 8 + 5 
Luukas Kyyrä 5 + 1 
Joni Salo 4 + 3
Aatu Nikander 1 + 1