U19-pojilla tiukka kotimatsi Vilpasta vastaan

Arska-Basketin U19-pojat pelasivat kauden toisen kotiottelunsa lauantaina 7.10. Monarilla Salon Vilpasta vastaan. Arskan korinteko tökki nyt kotona lähes yhtä pahasti kuin Raumalla vierasmatsissa.

Ensimmäisessä neljänneksessä Arska sai aikaiseksi vaivaiset 6 pistettä vaikka hyökkäys muuten oli ihan hyvää. Pallo liikkui vapaalle pelaajalle ja saatiin ihan hyviä heittopaikkoja ja ajoja – pallot vaan eivät menneet sisään mistään. Ylivoimahyökkäyksetkin päätyivät helppoon ohiheittoon, pallon menetykseen tai hyökkääjän virheeseen. Kuitenkin hyvän puolustuksen ansiosta Vilpas saatiin pidettyä iskuetäisyydellä ja erä päättyi lukemiin 6 – 22 Vilppaan viime hetken kolmosella.

Arska-Basket 67 – Vilpas 68

Kriat Nazar 0p
Aaltonen Miika 1p
Varjus Nikolai 10p
Fonsell Frans 15p
Nikander Aatu 10p
Lamppu Matias 29p
Lehtinen Konsta 2p

Erätauolla otettiin pieni rauhoittuminen ja uusi keskittyminen peliin. Päätettiin keskittyä ensisijaisesti hyvin toimineeseen puolustukseen ja uskottiin siihen, että jossain kohtaa peliä ”ketsuppipullon korkki” kyllä aukeaa. Toinen neljännes olikin Arskan hallintaa kun ensimmäisten onnistumisten tapahduttua koko joukkue vapautui ja alkoi saamaan luottamusta korintekoon. Ensimmäisessä erässä joukkueen kuudesta pisteestä 5 tehnyt Matias Lamppu innostuikin paukuttamaan pelissä kokonaiset 29 pistettä. Muiden antaessa taustatukea Arska kuroi umpeen Vilppaan johdon siten, että puoliajalle mentiin siedettävissä 29 – 33 lukemissa.

Ottelun toinen puolikas pelattiinkin sitten tasaväkistä taistoa ja Arska kuroi eroa umpeen pikku hiljaa. Vilpas yritti koko kentän prässillä kääntää ottelua, mutta Arska sai sen suhteellisen helposti purettua ja juoksi useamman lay-upin Vilppaan prässiä vastaan. Kolmannessa erässä Arska kävikin jo kerran johdossa lukemissa 49 – 48, mutta Vilpas väänsi siitä vielä pienen kaulan neljännessä erässä.

Ottelun viime sekunneilla Arska nousi raivokkaan puolustuksen avittamana 67-66 johtoon. Samoin kuin Feeniksiäkin vastaan Arska otti viimeisen korin jälkeen koko kentän prässin hidastaen Vilppaan hyökkäystä ja yrittäen kuluttaa kellon loppuun. Vilpas sössikin pallon puolustuksen paineessa Arskan päätyrajasta yli ja Arska sai päätyrajaheiton omasta päästä kun kellossa oli enää vaivaiset 5 sekuntia jäljellä. Nikolai Varjus yritti heittää pallon päätyrajasta suoraan toiseen päähän vapaana olleelle Aatu Nikanderille. Pallo lensi kuitenkin liikaa vasemmalle eikä osunut edes kenttään, vaan meni suoraan sivusta yli. Näin ollen Vilpas sai vielä yhden hyökkäyksen Arskan päädystä kellon edelleen näyttäessä 5 sekuntia peliaikaa. Vilpas sai pallon kentälle suhteellisen hyvään 3p. heittopaikkaan. Heitto meni ohi, mutta levypallo päätyi vielä uudelleen Vilppaalle ja Vilppaan Iiro Turtiainen heitti viime sekunneilla pallon vielä kerran ilmaan ja tämä pallo meni sisään. Vilpas voitti ottelun 67-68.