U19-pojilla haasteita ja oppia Raumalla

Arska-Basketin A-pojat kävivät torstai-iltana 28.9. Raumalla pelaamassa kauden ensimmäisen vierasmatsin. Matkaan saatiin hienosti yhdeksän Arskan pelaajaa, vaikka ottelun ajankohta oli jokseenkin haastava. Keskellä viikkoa tapahtuvan ottelun ylösheittö tapahtui vasta klo 20:20 ja kaiken kukkuraksi 2h ajomatkan jälkeen saliinkaan ei päässyt verryttelemään ja ”ottamaan tuntumaa” vieraskoreihin kuin vasta 20min ennen pelin alkua.

Ottelun alku näyttikin siltä kuin Arska olisi jäänyt pelissä lähtötelineisiin, kun Rauma repäisi heti 9-4 johdon. Rauman pelaajamateriaali oli selvästi kookkaampaa kuin Arskan ja Rauma vyöryttikin peliä korin alle pitkälle sentterilleen, jonka pysäyttämiseen ei oikein löytynyt lääkkeitä. Arska vaihtoikin taktiikkaa laittamalla enemmän painetta Rauman takamiehille aiheuttaen heille pallonmenetyksiä ennen kuin saivat syötettyä sentterilleen. Samalla Aatu Nikander upotti vapauttavan kolmen pisteen heiton, jonka perään nuori Ronnie Pollari onnistui vielä kahdesti 3p heitoissa. Arska nousikin hetkeksi johtoon ja ensimmäinen eräkin päättyi vielä tasaisiin lukemiin 20 – 19.

Arska-Basket 62 – Rauma Basket 99

Pollari Ronnie 10p
Kriat Nazar 0p
Aaltonen Miika 6p
Varjus Nikolai 5p
Fonsell Frans 7p
Salo Joni 6p
Nikander Aatu 17p
Lamppu Matias 11p
Lehtinen Konsta 0p.

Toisen erään Rauma alkoi takamiesten prässiä purkamaan lähinnä ”pitkä päätyyn ja perään”- tyyliin, mikä puhkoikin yllättävän tehokkaasti Arskan koko kentän prässin, vaikka välillä pallot päätyivätkin ihan vaan päätyrajasta yli. Samalla Rauma myös aktivoitui puolustuksessa ja tulivat erittäin aggressiivisesti pallollisten pelaajien päälle. Arskan hyökkäys hyytyikin pahasti ja koreja ei saatu edes vapaista lay-upeista.

Puoliajalle pukukoppiin tulikin hieman hätääntyneen oloinen ja tuohtunut poikajoukko. Puoliajalla muistutettiin, että vaikka aina kentälle mentäessä mennään voittamaan, niin meidän tavoitteena on kuitenkin ensisijaisesti kehittyä ja tämän kauden pelit on meillä osa treenaamista. Isompia pelaajia vastaan kukin joutuu pelaamaan koko ajan omilla äärirajoilla, mutta siitä on hyvää ottaa oppia tulevaan.

Toisella puoliajalla kokeiltiinkin paria uutta puolustussysteemiä, joista saatiin hyvää oppia jatkoon, vaikkei pelin kulkua saatukaan käännettyä. Arskan paikkapuolustusta vastaan Rauma sai nopealla pallon liikuttelulla luotua hyviä heittopaikkoja ja upottikin viimeisessä erässä 4kpl 3p-heittoja. Haasteellinen ottelu päättyikin lopulta Rauman selvään 99-62 voittoon.