U19-pojilla tiukka vääntö Feeniks Basketia vastaan

Arska-Basketin U19-pojat aloittivat kautensa ”paikallismatsilla” Feeniks Basketia vastaan Someron Monarilla lauantaina 23.9.2023. Jännittävä ottelu päättyi lopulta Arskan niukkaan 63-60 voittoon.

Feeniks teki pelin ensimmäisen korin, mutta sitten Arska otti hyvän 11-4 kaulan ottelun ekaan erään. Hyvä olo hieman kostautui kun Feeniks alkoi tasoittamaan tilannetta hyökkäys hyökkäykseltä. Eka erä päättyikin tasaisiin 15-14 lukemiin  Arska-Basketille. 

Toisen erän puoleenväliin mentiin lähes kori-korista, kunnes Arskan hyvin liikkuva ja aggressiivinen puolustus alkoi purra toden teolla. Kolmannessa erässä tuntuikin jo siltä, että Arska menisi pelissä menojaan kun erä päättyi lukemissa 51-40.

Mutta neljännessä erässä Feeniks meni paikkapuolustukseen ja Arskan hyökkäys tuntui puuroutuvan pahasti. Samalla Feeniksin pelaajat alkoivat saada kolmen pisteen heittoja sisään ja tasoittivatkin pelin. Feeniks meni jopa johtoon vain kaksi minuuttia ennen loppua lukemissa 59-60.  

Arskan viimeisessä hyökkäyksessä Nikolai Varjus muutti ”roskat kullaksi” ja heti korin jälkeisessä Arskan koko kentän prässissä Frans Fonsell vei pallon suoraan Feeniksin pelaajan käsistä ja nosti loppulukemiksi 63-60.

Arska-Basket 63 – Feeniks Basket 60

Kriat Nazar 0p
Varjus Nikolai 12p
Aaltonen Miika 12p
Fonsell Frans 16p
Salo Joni 2p
Kärkkäinen Jetro 2p
Nikander Aatu 0p
Lamppu Matias 13p
Pollari Ronnie 6p