Meska valtakunnallisen 1. divarin karsinnoissa

MesucaArskan pääosin alle 15-vuotiaista pelaajista koostuva joukkue haki pääsyä 16-vuotiaiden valtakunnalliseen 1.divariin. Karsintaturnaus järjestettiin Lahdessa, jossa isäntäjoukkue Lahti Basketballin lisäksi mukana oli PuHu II, Porvoon Tarmo ja MesucaArska-Basket eli Meska. Valtakunnallisen divarin paikka oli tarjolla kahdelle parhaalle joukkueelle.

Lauantain ensimmäinen peli oli Porvoon Tarmoa vastaan. Meskan hyökkäyspeli oli melkoisen sekaisin. Peli eteni kuitenkin tasaisissa merkeissä ja Meskalla oli hyvät hetkensä pelissä. Porvoon Tarmo oli kuitenkin koko ajan hieman edellä ja peli päättyi 12 pisteen tappioon 63-75. Harmillista oli se, että Porvoon Tarmo olisi ollut täysin voitettavissa, mikäli olisi pelattu omalla tasolla.

Pisteet turnauksessa

Pyry Laine: 48p
Luukas Kyyrä: 49p
Oliver Enbacka: 26p
Aatu Nikander: 13p
Joni Salo: 13p
Oskar Enbacka: 10p
Koobe Serlippens: 13p
Renne Kivinen: 5p

Sunnuntaina parketille tuli täysin eri joukkue. Meska esiintyi pirteällä ilmeellä. Paikkapuolustus oli aktiivista ja levypalloihin mentiin edelliseen päivään verrattuna ihan eri asenteella. PuHu II jäi Meskan jalkoihin 65-37. Porvoon Tarmo oli aikaisemmin aamulla varmistanut karsintalohkon ykköspaikan voittamalla tiukassa väännössä Lahti Basketballin. Näin toinen paikka ratkaistaisiin Meskan ja Lahden välillä.

Lyhyen, vain noin reilun tunnin huilin jälkeen olikin aika pelata sunnuntain toinen ottelu. Ilmeisesti mehut olivat menneet PuHu-pelissä, sillä meno oli alusta asti melko ponnetonta. Lahti Basketball karkasi heti alussa hyvään johtoon ja kasvatti eroa läpi ottelun. Loppu olikin pelkkää pelailua ja melko passiivista sivustaseuraamista Lahden upottaessa hyvällä prosentilla kolmosia. Loppulukemat olivat karut 100-49.

Näin ollen joukkue nähdään tulevana kautena alueellisessa 16-vuotiaiden 1. divarissa, mikä on sekin ihan hyvä paikka hakea pelikovuutta. Päätavoite on kuitenkin menestyminen 15-vuotiaiden SM-sarjassa. Poikia on joukkueessa reilusti yli kaksikymmentä, näin ollen edustusta nähdään myös alueellisessa alle 16-vuotiaiden II-divarissa.