Meskalla näyttävä kauden avaus

MesucaArskan yhteistyöjoukkue avasi 15-vuotiaiden SM-sarjan näyttävästi kauden avauksessa Kouvolassa, jossa kotijoukkue Kouvot09 kaatui murskalukemin 50-113. Loukkaantumisten ja muiden menojen myötä MesucaArska sai  jalkeille vain kuusi vakiokokoonpanon pelaajaa. Mukaan Kouvolaan lähti myös vasta 2010 syntynyt Viljami Laine, jokai pelasikin rohkeasti vanhempien pelaajien joukossa.

Meska kuitenkin hoiti homman rutiininomaisesti ja ottelun alkuminuuteilta asti mentiin Meskan komennossa. Haasteena näissä otteluissa on säilyttää selvästä johtoasemasta huolimatta oman pelin taso. Välillä näitä nukahduksia tulikin, mutta oma peli pystyttiin silti kasaamaan hieman lepsujenkin hetkien jälkeen.

MesucaArska 113 – Kouvot09 50

Pisteet ja levypallot:
Oliver Enbacka 18 + 4
Oskar Enbacka 23 + 16
Viljami Laine 2 + 4
Luukas Kyyrä 21 + 23  (+ kuusi heitontorjuntaa)
Joni Salo 6 + 7
Seve Korpijärvi 8 + 7
Pyry Laine 35 +15

Kauden ensimmäinen sarjapeli on aina enemmän tai vähemmän omien hyökkäyspelien sisäänajoa. Meska pääsikin treenaamaan näitä kohtuudella ja se osoittautui hyvin tarpeelliseksi. Suurin osa koreista syntyi korin alta joko nopeista hyökkäyksistä tai hyökkäyspään levypalloista. Näin ollen levypallotilastot näyttivätkin melko hyviltä ja kahden pisteen heittoprosenttikin oli kelvollinen. Kolmen pisteen heitot tippuivat vielä lämmittelyssä huikealla prosentilla, mutta itse pelissä ei näistä saatu enää onnistumisia. 18 yrityksestä vain yksi meni sisään.

15-vuotiaiden SM-sarjassa (eli Robert Petersen Cupissa) joukkueet on jaettu ennakkorankingin mukaan kolmeen tasaiseen lohkoon syyskaudeksi. Kevätkaudeksi jokaisesta lohkosta pääsee kaksi parasta ja lohkojen kaksi parasta kolmosta kovimpaan lohkoon, joiden kesken ratkaistaan 15-vuotiaiden suomenmestaruus. Sarjajärjestelmä on melko monimutkainen, sillä keväällä muista lohkoista on myös vielä mahdollisuus nousta lopputurnaukseen mukaan. Lopputurnauksen kymmenen parasta joukkuetta saavat paikan seuraavaksi kaudeksi 16-vuotaiden SM-sarjaan. Eli sinällään tämä 15-vuotiaiden RPC on merkittävä, että sillä sinetöidään kohtalo myös seuraavaksi vuodeksi.