MesucaArskalla voitokas viikonloppu

MesucaArskan 14-vuotiaat pojat pelasivat runkosarjan viimeiset ottelut menestyksekkäästi; kahden voiton myötä 3. divarissa varmistui paikka Final Four -turnauksessa ja niin ikään kahden voiton myötä sinetöitiin paikka  SM-sarjan lopputurnauksessa. 

Sunnuntaina 3.4. pelattiin Somerolla SM-runkosarjan viimeinen pelikierros. Meska oli jo aikaisemmin varmistanut paikkansa lohkonsa neljän parhaan joukkoon ja näin ollen paikan kahdeksan parhaan joukkoon SM-lopputurnaukseen Kisakallioon.

Valtakunnallisesti ikäluokassa pelaa reilut sata joukkuetta ja saavutusta kahdeksan parhaan joukossa voidaan jo sinällään pitää melkoisena saavutuksena. Saavutus on kovin, mitä Someron koripallohistoriassa on koskaan tehty. 

Somerolla Meska kohtasi aamun ensimmäisessä ottelussa Ura Basketin. Luvassa oli sarjan kärkikamppailu ja otteluun olikin kova lataus molemmilla joukkueilla. Ottelun voittaja sijoittuisi lohkossaan toiseksi ja häviäjä kolmanneksi.

Ottelun panos ja intensiteetti taisi olla myös tuomareiden tiedossa, sillä ottelun alusta lähtien tuomarit olivat ottaneet erittäin tiukan linjan. Ottelussa vihellettiin ennätysmäärä virheitä molemmille joukkueille tasaisesti, Meskalle 26 ja Uralle 25. Näin ollen molempien joukkueiden pelaajat olivat isoissa virhevaikeuksissa. Seve Korpijärvi sai neljännen virheen heti toisen erän alussa, mutta pystyi kuitenkin pelaamaan kolmannen ja neljännen erän virheittä ja pysyi kentällä. Molemmilta lensi yksi pelaaja ulos ja moni pelasi neljän virheen rasittamana ison osan ottelua.  Meskalta Luukas Kyyrä lensi pihalle ottelun viimeisen erän puolivälissä. 

MesucaArska 95 – Ura Basket 81

Pyry Laine: 34p
Johannes Mäenpää: 7p
Oliver Enbacka: 5p
Joni Salo: 7p
Seve Korpijärvi: 16p
Rasmus Heinonen: 0p
Aatu Stark: 2p
Arttu Hakamäki: 0p
Oskar Enbacka: 12p
Luukas Kyyrä: 12p

Meska pelasi kuitenkin yhden kauden parhaista otteluistaan ja sopivaan paikkaan. Vaarassa oli, että Meska jäisi alakynteen fyysisissä kamppailuissa suhteellisen isokokoisia Ura Basketin pelaajia vastaan. Näin ei kuitenkaan käynyt. Meskan pojat ovat pelanneet läpi kauden myös 16-vuotiaiden aluesarjaa ja tässä kohtaa voidaan todeta myös sieltä saadut kokemukset hyödyllisiksi. Luukas Kyyrä napsi kaksikymmentä levypalloa isojen Kaarinalaisten keskeltä. Meska hallitsi hienoisesti ottelua koko ajan, mutta Ura nousi vähän väliä melkein tasoihin. Ottelussa tehtiin myös ennätysmäärä pisteitä, MesucaArska 95 ja Ura Basket 81. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Meskalta 34 pistettä urakoinut Pyry Laine.  Ottelu oli molemmin puolin taidokasta koripalloa ja antoi varmasti esimakua siitä, minkälaisia tulee ottelut olemaan SM-lopputurnauksessa. 

Päivän toisessa ottelussa Meska juoksi jalat alta Kouvojen Black joukkueelta. Kouvot Black koostui kokonaisuudessaan -09 syntyneistä ja on varmasti ikäluokassaan yksi Suomen parhaista. Ovathan he kuitenkin saavuttaneet paikan SM-sarjassa, joka koostuu kuitenkin pääosin -08 syntyneistä. Tässä ottelussa vuoden ikäero näkyi ja Meska murskasi Kouvot lukemin 36-102. Ottelun parhaana Meskalta palkittiin Luukas Kyyrä. 

Voittojen myötä Meska sijoittui siis SM- runkosarjan A-lohkon jaetulle ensimmäiselle sijalle, voittaen seitsemän ja häviten vain yhden ottelun. 

MesucaArska 102 – Kouvot Black 36

Pyry Laine: 26p
Johannes Mäenpää: 2p
Oliver Enbacka: 6p
Joni Salo: 6p
Seve Korpijärvi: 20p
Rasmus Heinonen: 2p
Aatu Stark: 4p
Arttu Hakamäki: 1p
Oskar Enbacka: 19p
Luukas Kyyrä: 16p

Lauantaina 2.4. ratkaistiin Salossa lopulliset sijoitukset myös läntisen alueen 3. divarissa. MesucaArskan joukkueen voittaessa molemmat ottelunsa se sijoittui kevään runkosarjassa kolmanneksi  ja matkaa alueen Final Four-turnaukseen.

Ensimmäisessä ottelussa Meska voitti Rauma Basketin 83-59 ja toisessa ottelussa kaatui Pyrintö 82-68. 

MesucaArska 83 – Rauma Basket 59

Ronnie Pollari: 16p
Olli Miskala: 9p
Joonas Santakangas: 4p
Viljami Laine: 19p
Topias Kuusisto: 3p
Miika Aaltonen: 17p
Arttu Hakamäki: 5p
Rasmus Heinonen: 2p
Aatu Stark: 8p

MesucaArska 82 – Pyrintö 68

Ronnie Pollari: 10p
Olli Miskala: 9p
Joonas Santakangas: 6p
Viljami Laine: 9p
Topias Kuusisto: 2p
Miika Aaltonen: 18p
Arttu Hakamäki: 9p
Rasmus Heinonen: 0p
Aatu Stark: 19p