Lorskalle aluesarjan hopeaa

Lorskan U16-pojat toivat sunnuntain läntisen I-divisioonan Final Four -turnauksesta mukanaan hopeiset mitalit. Turnaus oli kokonaisuudessaan huipputasainen molempien välierien päätyttyä vaivaiseen kahden pisteen korieroon.

Lorskan vastustaja välierässä oli Salon Vilpas -07, jota vastaan Lorska lähti pyörittämällä tyypillistä kapeampaa rosteria. Tämä olikin koitua Lorskan turmioksi, sillä pelin edetessä Lorskan ensimmäisellä  puoliajalla ottama 15 pisteen kaula alkoi sulaa piste pisteeltä viimeisessä neljänneksessä.

Vilpas menikin lopussa johtoon Arttu Satolan nostaessa korin 77- 78 tilanteessa otteluaikaa ollessa enää jäljellä parisenkymmentä sekuntia. Tähän kuitenkin Lorskan Niilo Koivisto vastasi ajamalla viimeisessä hökkäyksessä suoraan korille, jossa häntä rikottiin vapaaheittojen arvoisesti. Ensimmäisen heiton Niilo laittoi sisään tasoittaen pelin lukemiin 78-78. Toinen vapaaheitto meni ohi, mutta Niilo sai vielä taisteltua itselleen raudoissa pomppineen levypallon ja nosti saman tien pelitilannekorin varmistaen Lorskalle finaalipaikan lukemin 80-78.

LoKoKoArska 80 – Salon Vilpas-07 78

Vilho Välttilä: 2p
Matias Lamppu: 19p
Nikolai Varjus: 4p
Frans Fonsell: 3p
Samu Kivinen: 9p
Lauri Korkeakangas: 0p
Aatu Nikander: 5p
Johannes Kulmala: 11p
Joona Salonen: 3p
Niilo Koivisto: 24p

Finaalivastustajaksi Lorskalle päätyi turnauksen kotijoukkue Korihait, joka oli omassa välierässään päihittänyt Kaarinan Ura Basketin. Finaaliin Lorska lähti peluuttamalla koko rosteria läpi ottelun, ja kaikki 10 pelaajaa  tekivätkin finaalissa myös pisteitä.

Peli lähti käyntiin Korihaiden ottaessa 10 pisteen kaulan heti ottelun alkuun. Lorskan kiri alkoi ensimmäisten onnistuneiden kolmeen pisteen heittojen vapauttamana. Lorska pysyikin hyvällä iskuetäisyydellä aina viimeisen neljänneksen alkuun lukemissa 65-55.

Korihaiden peliä pyöritti käytännössä koko ajan takamies Eemeli Sappinen tehden kolmessa ensimmäisessä erässä 27 pistettä. Päätöseräään Lorska vaihtoikin puolustuksen ns. box&one- muotoon, jossa yksi Lorskan pelaajista puolusti koko ajan Sappista miespuolustuksella muiden puolustaessa paikkaa. Tämä toimikin erittäin hyvin ja Lorska alkoi saavuttamaan Korihaiden etumatkaa.

Kaksi minuuttia ennen pelin loppua Lorska nousikin jo yhden pisteen päähän Korihaista tilanteessa 75 – 74. Pistetilanteen ollessa pelin loppuhetkillä tiukka, nousi esiin Korihaiden suoritusvarmuus ja kotiyleisön vimmakas tuki. Koko Pohitullin areena mylvi kun Korihait tekivätkin viimeisistä hyökkäyksistään hyvin pelatut korit ja Lorskan taas sortuessa pallonmenetyksiin ja ohiheittoihin. Korihait voittivatkin lopulta kiivaan finaalikamppailun lukemin 85 – 77.

LoKoKoArska 77 – Korihait 85

Vilho Välttilä: 12p
Matias Lamppu: 6p
Nikolai Varjus: 4p
Frans Fonsell: 12p
Samu Kivinen: 5p
Lauri Korkeakangas: 3p
Aatu Nikander: 3p
Johannes Kulmala: 5p
Joona Salonen: 3p
Niilo Koivisto: 24p

Vaikka hopeaa tulikin hävityn ottelun jälkeen, tuntui se välittömästi hyvältä, kuten kuvastakin näkyy. Final Four -turnaus oli huikean hieno koripallotapahtuma kuuluttajineen ja pelaajaesittelyineen. Ottelut olivat  todella hyvätasoisia ja kiivaita kamppailuja.