MesucaArskalle voitot Mikkelistä

MesucaArskan 14-vuotiaiden yhteistyöjoukkue matkasi viikonloppuna Mikkeliin pelaamaan kaksi SM-sarjan ottelua. Kahden voiton myötä Meska varmisti paikan SM-lopputurnaukseen. 14-vuotiaiden SM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Somerolla kotiturnauksella.

Ensimmäinen ottelu pelattiin Honka kakkosta vastaan. Honka oli ennen Meskan kohtaamista voittanut kaksi ja hävinnyt kaksi ottelua Meskan voittosuhteen ollessa 3-1. Ottelu oli SM-sarjalle tyypilliseen tapaan vauhdikas ja tapahtumarikas. Meska oli kuitenkin koko ajan niskan päällä ja erä erältä ero kasvoi ja loppulukemiksi muodostui lopulta selkeät 43-86 Meskan hyväksi. Ennalta oli tiedossa, että Seve Korpijärvi ehtisi pelaamaan vain päivän ensimmäisen ottelun ja näin ollen hän urakoi isot minuutit ja jaksoi painaa lähes koko ottelun saalistaen muhkeat 31 pistettä, kuusi levypalloa ja viisi koriin johtanutta syöttöä.

MesucaArska 86 – Tapiolan Honka2 43

Pyry Laine: 22p
Oliver Enbacka: 6p
Rasmus Heinonen: 6p
Joni Salo: 2p
Seve Korpijärvi: 31p
Johannes Mäenpää: 4p
Oskar Enbacka: 6p
Luukas Kyyrä: 9p
Aatu Stark: 0p

Toinen ottelu olikin oivallinen opetus siitä, mitä SM-sarja on. Vaikka Saimaa Basket oli toistaiseksi hävinnyt kaikki neljä ottelua ja lisäksi aamulla hävinnyt reilulla 20:llä pisteellä Hongalle oli yllätys lähellä. Liekö sitten osasyynä jälleen pitkä päivä ja edellisen ottelun rasitus, oli Meskan pelaaminen väsynyttä ja ponnetonta. Kun Saimaa Basket lisäksi pelasi kauden parasta otteluaan (tämä vastustajan valmentajan sitaatti), muodostui ottelusta piinallinen. Saimaa Basketin onnistuessa heitoissaan, Meska vastaavasti tuhlasi läjän varmojakin heittopaikkoja. Vasta ottelun kolmannessa erässä näytti vähän helpottavan Meskan repiessä 26:n pisteen eron. Mutta sieltä Saimaa Basket vaan kampesi itsensä mukaan taisteluun ja Meskalla oli täysi työ saada reissulle kunniallinen päätös. Ottelun lopputulos lopulta 73-56 Meskalle.

MesucaArska 73 – Saimaa Basket 56

Pyry Laine: 34p
Oliver Enbacka: 0p
Rasmus Heinonen: 0p
Joni Salo: 0p
Johannes Mäenpää: 6p
Oskar Enbacka: 20p
Luukas Kyyrä: 9p
Aatu Stark: 4p