U14-tytöt hyvässä kirissä kotiturnauksessa

Arska-Basketin U14-tyttöjen kevätkauden kotiturnaus pelattiin Somerolla lauantaina 5. maaliskuuta. Turnaukseen päästiin pienimuotoisen valmentajasäätämisen jälkeen, kun tyttöjen varsinainen valmentaja oli ulkomaanreissulla, vara-valmentaja koronassa ja vara-valmentajan vara-valmentajan piti puoliajalla lähteä U16-poikien peliin Forssaan. Tyttöjen turnauksen ensimmäisen pelin jälkimmäisen puoliskon valmensi lopulta seuran minien valmentaja.

Aamun ensimmäinen ottelu oli Porin BC Sisua vastaan, joka aloittikin pelin aggressiivisella prässillä. Arskan tytöt eivät olleet tähän täysin valmiina ja Pori saikin heti ekassa neljänneksessä hyvän 3-24 kaulan somerolaisiin. Pikkuhiljaa Arskan tytöt oppivat hakemaan päätyrajasyötön tarvittaessa ihan syöttäjän kädestä ja näin alkoivat saamaan palloa paremmin peliin. Nopeiden takapelaajien tuodessa palloa vastustajan korin lähietäisyyteen alettiin saamaan hyviä koreja ja pysymään pelissä paremmin mukana. Viimeisessä neljänneksessä alkoi hieman takki tyhjetä ja peli päättyi porilaisten selvään 36 – 87 voittoon.

Arska-Basket 36 – BC Sisu 87

Julianna Suontausta: 5p
Ronja Tyni: 1p
Mia Auranen: 2p
Sylvia Varjus: 2p
Jenna Nyström: 6p
Malla Noki: 7p
Alina Tuominen: 4p
Minttu Salmen: 2p
Luna Kuosa: 0p
Ella Paija: 5p

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui satakunnan toinen korisseura Rauma Basket. RaBa yritti samaa aggressiivista prässiä Someron tyttöjä vastaan, mutta tällä kertaa somerolaisten alkusäikähdys ei kestänyt kuin hetken. Ensimmäinen neljännes meni Raumalle lukemin 23 – 10, mutta Arska-Basketin kiri oli alkanut. Pelin toinen neljännes olikin Arskan lukemin 15-22 ja tyttöjen kiri vaan jatkui edelleen. Toisen puoliskon alkuvaiheilla hyvä kiri johdattikin Arska-Basketin hienoiseen johtosemaan lukemissa 40 – 41. Valitettavasti tuota johtoa ei saatu vaan pidettyä, ja Rauma Basket väänsi tästä kori-korista ottelusta voiton lopulta lukemin 76 – 69.

Arskan tytöillä jälleen kerran pisteet jakautuivat hyvin tasaisesti kaikille pelaajille. Turnauksen aikana jokainen tyttö teki pisteitä ainakin jommassa kummassa ottelussa ja lähes kaikki molemmissa.

Arska-Basket 69 – Rauma Basket 76

Julianna Suontausta: 0p
Ronja Tyni: 4p
Mia Auranen: 0p
Sylvia Varjus: 12p
Merja Siikjärvi: 4p
Jenna Nyström: 12p
Malla Noki: 7p
Alina Tuominen: 4p
Minttu Salmen: 4p
Luna Kuosa: 6p
Ella Paija: 12p