Lorska nousi haastavasta asetelmasta voittoon

Lorskan U16-pojat joutuivat lauantaina 5.3. vieraspeliin Forssan Feeniks Basketia vastaan hieman haastavista asetelmista. Jo etukäteen oli tiedossa, että Feeniksin sisäpelaajat on isokokoisempia kuin Lorskan, ja lisäksi Lorskan rosterista puuttui lauantailta kaksi korinaluspelaajaa. Peli alkoi joka tapauksessa Lorskan hienoisessa johdossa, mutta puoliajan 28-48 johtoaseman hinta oli kova. Lorskan molemmat mukana olleet sisäpelaajat olivat virhevaikeuksissa jo puoliajalla. Ekalla puoliajalla Feeniks ajoi tai pelasi pallon korin alle ja tekivät siitä joko korin tai saivat vapaaheitot. Onneksi Lorskan tyypillinen vastaus tähän oli onnistunut kolmen pisteen suoritus.

Toiselle puoliajalle Lorska vaihtoi erittäin aktiiviseen 3-2 paikkapuolustukseen, jossa kärkipuolustajat träppäsivät Feeniks Basketin pallollisia pelaajia pakottaen heidät huonoihin syöttöihin. Samalla Lorskan sisäpelaajat keskittyivät heiton torjuntojen sijasta ainoastaan levypalloihin. Taktiikan vaihto onnistui lähes täydellisesti ja pelin kolmas neljännes päättyikin Lorskan murskaavaan 18-41 voittoon.

LoKoKoArska 121 – Feeniks Basket 64

Matias Lamppu: 20p
Nikolai Varjus: 4p
Frans Fonsell: 7p
Samu Kivinen: 30p
Niilo Koivisto: 30p
Aatu Nikander: 13p
Johannes Kulmala: 17p

Lorskan toisen puoliajan aktiivisen puolustuksen lisäksi Lorskalla onnistui lauantaina hyökkäys läpi koko ottelun todella hienosti. Lorska paukutti pelissä 18 kolmen pisteen heittoja, ja nuo heittopaikat haettiin yleensä ”etua monistamalla” aina vain uudelle ja uudelle pelaajalle Feeniks Basketin puolustusta juoksuttaen. Lorskan takamieskaksikko Kivinen & Koivisto mättivätkin pelissä kokonaiset 30 pistettä mieheen tehden kahteen pekkaan lähes puolet Lorskan pisteistä.