Nuorempi ikäluokka Lorskan tukena Vilpasta vastaan

Korona tuntuu edelleen tuottavan harmaita hiuksia ja ylimääräistä säätämistä koriksen sarjaohjelmien läpiviemiseen. Kaksi edeltävää koriskautta on keskeytetty koronan leviämisen takia, ja nyt kun rajoituksista on alettu luopua, on joka viikko joku pelaaja koronan takia poissa. Perjantai-iltana Lorskan U16-pojilla oli tilanne se, että ainoastaan viisi omaa pelaajaa oli pääsemässä lauantain otteluun Salon Vilpasta vastaan. Pikavauhtia tehdyn ”YYA-avunpyynnön” avulla saatiin kuin saatiinkin Arska-Basketin nuoremmasta ikäluokasta kaksi U14-pelaajaa mukaan otteluun, eikä peliä jouduttu näin ollen siirtämään – tai pahimmassa tapauksessa luovuttamaan.

Mukaan lähteneet U14-pojat Luukas Kyyrä ja Joni Salo osoittivatkin olevansa ihan loistava täydennys Lorskan porukkaan. Kyyrä keräsi Lorskan toiseksi korkeimman pistesaldon 19 pisteellä ja Jonikin säesti pistetehtailussa 9 pisteellä, joista kaksi oli kolmen pisteen heittoja.

Sen verran Lorskan U16-pelaajien puuttuminen vaikutti lauantain pelitaktiikkaan, että Lorska pelasi läpi otttelun paikkapuolustusta virheitä välttääkseen. Lorskan syömähammas pelissä oli jälleen nopeat hyökkäykset.

Vaikka tyypilliset Lorskan nopean juoksijat olivatkin tästä pelistä poissa, niin tällä kertaa tilalle löytyi mm. Matias Lamppu ja Aatu Nikander viimeistelemään näitä hyökkäyksiä. Ottelussa nähtiin myös yksi yhden syötön nopea hyökkäys, kun Vilho Välttilä heitti harppuunasyötön omasta puolustuspään levypallosta suoraan Matias Lampulle toiseen päähän korin alle, josta Matias nosti pallon koriin ilman kuljetusta.

LoKoKoArska 100 – Ura Vilpas 70

Vilho Välttilä: 9p
Matias Lamppu: 20p
Luukas Kyyrä: 19p
Nikolai Varjus: 11p
Samu Kivinen: 17p
Aatu Nikander: 15p
Joni Salo: 9p

Ottelu päättyi loppujen lopuksi Lorskan yllättävänkin selvään 70 – 100 voittoon.

PS. Ottelu päättyi kahden vuoden tauon jälkeen perinteiseen joukkuiden kättelyyn, mikä tuntui tänä päivänä erityisen hyvältä. Tuota kättelyä ei oltu mitenkään sovittu tai siitä ei oltu keskusteltu, vaan se tapahtui poikien omasta toimesta täysin spontaanisti. Ehkä joku päivä palaamme kokonaan normaaliin.