Meska varmisti paikkansa SM-sarjaan

MesucaArskan alle 14-vuotiaiden poikien joukkue oli jännittävässä paikassa lauantaina, kun se kohtasi Salon urheilutalolla Raholan Pyrkivän. Voitolla Meska varmistaisi SM-sarjapaikan kevääksi ja tappiolla kaikki olisi jäänyt viimeisen kierroksen pakkovoiton varaan. Sama tilanne oli myös vastustajalla, joten ottelussa oli isot panokset. Tunnelma olikin kaikin puolin katossa.

Edellisen viikon niukasta vieraspelitappiosta oli otettu opiksi ja valmistautuminen tulevaan koitokseen aloitettiin huolellisesti jo edeltävän viikon treeneissä. Kentällä nähtiinkin täysin erilainen Meska-lauma kuin viikko sitten. Nyt pelissä taisteli yhtenäinen, taistelutahtoinen, kamppaileva ja hyvin keskittynyt kotijoukkue. Jokainen pelaaja taisteli pallosta viimeiseen asti ja levypalloihin mentiin oikealla asenteella.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää oli erittäin tasaista taistelua. Ensimmäinen erä päättyi 12-12 ja puoliajalle siirryttiin niukassa 35-33 johtoasemassa. Molemmat joukkueet taistelivat tosissaan ja tämä näkyi välillä kovina kontakteina, eikä iskuilta voinut säästyä. Tästä osansa sai mm. Pyry Laine, joka sai vastustajan kyynärpään nenäänsä ja joutui toisessa erässä hetkeksi jättämään kentän verenvuodon takia.

Raholan Pyrkivä oli heittänyt kahdessa ensimmäisessä erässä heitot kovalla prosentilla sisään ja selvää oli, että niin kovalla prosentilla mikään joukkue ei voi jatkaa koko peliä. Puoliajalla oli tiedossa, että jos Meska jatkaa samalla tasolla ja vastustajan heittoprosentin on tilastollisestikin pakko tippua, hätää ei ole. Keskittymällä oman pään levypalloihin päästäisiin myös juoksemaan Meskalle ominaisia nopeita siirtymähyökkäyksiä. Kun tähän vielä saatiin lisäksi muutamia Oliver Enbackan kovia kolmen pisteen suorituksia, alkoi tilanne näyttää huomattavasti helpommalta.

Meska säilytti tasonsa, puolusti aktiivisesti ja pakotti vastustajansa huonoihin heittoratkaisuihin. Kolmannessa erässä saattoi jo kuulla vastustajan selkärangan napsahtavan, Meskan viedessä erän 19-7. Myös viimeisessä erässä meno jatkui samanlaisena, Meskan viedessä lopulta ottelun 74-50.

MesucaArska 74 – RaPy 50

Pyry Laine: 28p
Luukas Kyyrä: 17p
Oliver Enbacka: 12p
Oskar Enbacka: 6p
Sami Miskala: 6p
Johannes Mäenpää: 3p
Arttu Hakamäki: 2p
Aatu Stark: 0p
Joni Salo: 0p

Iso kiitos kuuluu myös kuudennelle pelaajalle, joka jaksoi rumpuryhmineen kannustaa jokaisen Meskan puolustuksen.

Yleisesti täytyy todeta, että vaikka Meska on ehtinyt treenaamaan suhteellisen vähän yhdessä lyhyen yhteisen historiansa aikana, kehitys on ollut huimaa ja joukkue on hitsautunut hienosti yhteen. Monet joukkueet ovat voineet treenata yhteispeliä jopa kahdeksan vuotta Meskan oltua yhdessä vasta tämän vuoden kesäkuusta. Joukkueeseen on tullut syksyn aikana myös lisää poikia. Treeniringissä on jo reilusti yli kaksikymmentä poikaa. Jotta treeneistä on saatu laadukkaita, on useamman valmentajan yhteistyöllä suuri merkitys. Jani Mäenpään, Veli-Matti Laineen ja Justus Mäenpään lisäksi osan poikien yksityisvalmennuksesta on vastannut Vesa-Pekka Laine ja fysiikkaharkoista Ari “Pode” Mäenpää. Eikä sovi unohtaa Joukkueen Johtoa (Netta Mäenpää), joka organisoi päivittäin joukkueen asioita.