Arskalle täyspotti Raisiosta

Arska-Basketin U14-joukkue kävi sunnuntaina 4.10. vierasturnauksessa Raisiossa pelaamassa Uudenkaupungin Korihaita ja Raision Palloseuraa vastaan. Arskalla oli tavoitteena lähteä hakemaan ainakin yhtä voittoa. Ennakolta oli odotettavissa, että Ukilla oli matkassa kohtuullisen taitava joukkue. Vierasjoukkueiden keskinäinen ottelu aamulla oli ollut tasainen vääntö, jonka Korihait oli voittanut vain kahdella pisteellä. Tämä antoi olettaa, että myös Raipsin taso oli hyvä.

Ensiksi vastaan asettui siis Korihait. Kaksi ensimmäistä erää oli kohtuullisen tasaista tekemistä, mutta pisteissä oltiin kuitenkin kokoajan takaa-ajoasemassa. Puoliajalle mentiin Korihaiden johtaessa 29-20. Kolmannessa erässä alkoi Koobe Serlippens- ja Joni Salo- show. He tekivät yhteensä 18 pistettä, ja Arska olikin yhtäkkiä taistelemassa voitosta. Tämän hyökkäyspään onnistumisen mahdollistivat puolustuspäässä ahkeroineet Johannes Mäenpää ja Jami Nieminen, jotka tekivät riistoja ja napsivat levypalloja. Viimeiseen erään siirryttiin Arskan johtoasemassa 33-38. Viimeisessä erässä Uki teki kaikkensa voittaakseen ottelun, mutta Arska piti pintansa voittaen 47-56.

Toisessa ottelussa kohdattiin RaiPS. Arska jätti Raipsin alusta alkaen lähtötelineisiin. Johannes Mäenpää heitti kolmen pisteen heiton sisään, ja siitä se ilo sitten repesi. Ensimmäisestä otteluvoitosta jatkunut hyvänolontunne ja alun onnistumiset siivittivät Arskan hurjaan vireeseen, jossa Raision Palloseuralla ei ollut sanansijaa. Ensimmäinen erä voitettiin peräti 14-1. Ottelu päättyi Arskan komennossa 70-21 murskavoittoon.

Joukkue on mennyt ison harppauksen eteenpäin. Aika ajoin hyökkäyspään kuviot toimivat todella mallikkaasti. Paikkoja saatiin luotua liikkuvan hyökkäyspelin ansiosta hienosti korin läheisyyteen, ja tällä kertaa se oli toimivin taktiikka. Lähes kaikki korit syntyivät korin alta.

Ensimmäisen ottelun onnistujia oli Koobe Serlippens, joka nosti omalla uurastuksellaan Arskan voittotaistoon mukaan. Toisessa pelissä edukseen pelasi Aatu Stark, joka puolusti todella hyvin, ja jakoi hyviä syöttöjä. Myös Joni Salo ansaitsee maininnan. Hän teki Raipsia vastaan 15 pistettä. Turnaus sujui koko porukalta loistavasti taistellen ja Arska-Basket sai neljä sarjapistettä mukaansa Raisiosta nousten sarjataulukossa toiseksi.