Arska-Basket haastajana U14-sarjaan

Arska-Basketin viime kauden minipojat ovat kasvaneet C-ikäisiksi ja siirtyneet isolle kentälle Monarille pelaamaan täydet 4x 10 minuuttia. Joukkue on kuitenkin sarjassaan nuorimmasta päästä, sillä pääosin 2007 syntyneitä joukkueita vastaan käydään muutamaa poikkeusta lukuunottamatta vuonna 2008 syntyneellä miehistöllä. Onpa porukassa minipoika-ikäisiäkin (synt. 2009-10), jotka on nostettu C-junioreihin taitotasonsa takia. Joukkue on ollut kasassa viisi vuotta, ja taustatyön valmennuksessa ovat tehneet Justus Mäenpää ja Aleksejs Trofimovs. Nyt valmennusvastuun on ottanut Jani Mäenpää. Joukkue pelaa läntisen alueen U14 2. divisioonaa. Sarja viedään läpi turnausmuotoisesti, kaksi peliä päivässä. Lauantaina nähtiin sarjan avaus kotikentällä.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Naantalin Koripalloilijat. Urheilullinen Arska-Basket juoksi käytännössä NaKolta jalat alta ja suurin osa koreista syntyi vastustajan korin alta. Muutamia kertoja saatiin myös toteutettua uusia taktisia hyökkäysasioitakin. Arskan pojista kaikki pääsivät pisteille ja vasta 2010 syntynyt Turkka Fromholz otti rohkeat ensiaskeleensa “isompien poikien” sarjassa, tehden neljä pistettä. Ensimmäisen shokkierän (18-0) jälkeen NaKokin pääsi peliin mukaan. Arska oli kuitenkin ottelun loppuun asti askeleen edellä, vieden ottelun lopulta selkeästi 91-25.

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui Mesuca. Jo ennalta kovaksi tunnettu Mesuca oli vastaavasti murskannut NaKon keskinäisessä kohtaamisessaan. Mesuca-ottelu olikin sitten jo kuin eri sarjasta. Mesuca sai otteluun hyvän alun ja Arskalta ei tuntunut onnistuvan oikein mikään. Kun vastustaja tuntui vielä onnistuvan lähes kaikessa, pääsi Mesuca hyvälle karkumatkalle. Kontrasti aamun otteluun oli niin suuri, että Arskan pojilla alkoi pallo polttamaan käsissä.

Mikäli Mesucan tasoista joukkuetta vastaan haluaisi tasaisemman väännön, pitäisi harvoista selkeistä paikoista pistää pallo säkkiin. Arskan kokonaisheittoprosentti jäi n. 25 %.n tienoille, mikä ei alkuunkaan riitä Mesucan tasoista joukkuetta vastaan. Mesuca käytti hyvin fyysisyyttään eduksi ja nosteli irtopallot näissä tilanteissa vielä voimattomien arskalaisten nenän edestä. Arska pääsi kuitenkin paremmin peliin sisään ottelun edetessä. Ottelun kolmas ja neljäs erä olivatkin pelillisesti paljon parempaa peliä, viimeisen erän ollessa jo aivan tasainen. Loppulukemat kuitenkin vähän liiankin selkeät Mesucalle 77-37.