ArskaLoKoKo haki kevätkauden avauspisteet naapurista

ArskaLoKoKon U16-joukkue kohtasi kevätkauden ensimmäisessä sarjaottelussa Feeniks Basketin Forssassa. Feeniks Basket on vahvistunut syksystä, kun polvileikkauksessa ollut Lauri Syrjälä (ottelussa 27p.) oli nyt pelaavassa kokoonpanossa. Ottelu ratkesi vasta viimeisessä erässä ArskaLoKoKon voittoon 65-79.

Kuten aikaisemmassakin kohtaamisessa, Feeniks sai otteluun hyvän alun. ArskaLoKoKon peli oli totaalisesti sekaisin molemmissa päissä kenttää ja korintekoyritykset olivat lähinnä väkisin puskemista. Feeniks juoksi alkuun jo 9-0 johdon, kunnes aikalisän herätettyä AL:n pojat saivat ensimmäiset onnistumiset Feeniksin päähän. Shokkialusta päästiin yli ja ensimmäisen erän jälkeen ArskaLoKoKo oli niukassa takaa-ajoasemassa 21-18. Ottelun toinen erä oli ArskaLoKoKolta jo parempaa pelaamista ja erä vietiin 10-22. Näin puoliajalle siirryttiin ArskaLoKon johtaessa ottelua 31-40.

Feeniks ei todellakaan ollut vielä luovuttanut, vaan tuli erätauon jälkeen hyvällä sykkeellä peliin. Feeniks sai kolmannessa erässä hyviä onnistumisia kolmosen kaaren takaa ja ottelu tasoittui jälleen. Kolmas erä päättyi lähes tasalukemissa 54-53, Feeniksin johtaessa pisteellä.

Neljännessä erässä ArskaLoKoKo sai joukkuepuolustuksen kuntoon, ja kun ratkaisevat heitot saatiin sisään, Feeniksin selkäranka napsahti. Erton Bytyqi, Kaapo Nikander ja Markus Klemola heittivät kukin oikeaan aikaan onnistuneen kolmosen sisään viimeisillä minuuteilla.

Joukkue ei ole treenannut tällä kokoonpanolla lähes kuukauteen ja se näkyi pelissä. Ottelun aikana tapahtui kuitenkin jo kehitystä ja Loimaa-Somero akseli alkoi löytää toisiaan. Kevätkauden edetessä joukkuepeli saadaan varmasti taas kuntoon.