Arska-Basketin minipojilla työntäyteinen tammikuu

Arska-Basketin minipojat ovat ahkeroineet tammikuussa jopa neljässä turnauksessa. Kevätkausi pyörähti käyntiin AND1-turnauksessa Salossa. Tavoitteena oli hakea mahdollisimman paljon pelikokemusta joka pojalle, ja joukkue olikin jaettu kahteen porukkaan peliajan takaamiseksi. Joukkueet sijoittuivat 16 joukkueen turnauksessa sijoille 5 ja 13. Sarjan pistetilastoissa Arskan pelaajat Johannes Mäenpää, Koobe Serlippens, Arttu Hakamäki ja Aatu Nikander kirjauttivat itsensä 15. eniten pisteitä tehneiden minipoikien kärkijoukkoon, kun kaikkiaan turnauksessa esiintyi n. 140 minipoikaa.

Mukavan AND1-turnauksen jälkeen heti seuraavana viikonloppuna alkoivat sarjapelit tuplaviikonlopulla, sillä 11.1. pelattiin kakkosdivarin turnaus Kaarinassa, ja 12.1. ykkösdivarin turnaus Turussa. Kaarinan turnauksesta tuotiin 54-40 voitto Ura Basket Northista. Huomionarvoista hienosti pelatussa ottelussa oli Luukas Kyyrän hyvin tippunut heitto 16 pisteellä, sekä Veikko Hintsan ensiesiintyminen Arska-paidassa, korihanatkin aukesivat heti. Toisessa ottelussa Arska joutui taipumaan erittäin agressiivisesti pelanneelle Ura Basket- 09 Whitelle. Kiivas ottelu ratkesi vasta viime minuuteilla Uran 62-56 voittoon. Ottelussa jaettiin niin paljon virheitä, että peräti kaksi Arskan pelaajaa lensi suihkuun ottelun viime minuuteilla viiden virheen takia. Kyyrä nakutteli jälleen 22 pistettä.

Sunnuntaina käytiin pelaamassa ykkösdivaria Turussa Ura Basket Westiä ja Mesucaa vastaan. Jos lauantaina oli heittopäivä, niin sunnuntaina ei ollut. Vaikka joukkue pelasi hyvin puolustuspäässä, napsi rohkeasti levypalloja, ja juoksi nopeita hyökkäyksiä, viimeistelyt jäivät uupumaan, ja heitot menivät jo luonnolakien vastaisestikin jatkuvasti ohi. Mistä lie johtunut, mutta oikein kellään ei kulkenut. Tuloksena 51-27 tappio Ura Basket Westille ja 34-63 tappio Mesucalle.

Arska keskittyi viikolla harjoituksissaan heiton viimeistelyn harjoitteluun, sillä lauantaina 18.1. järjestettiin ykkösdivarin kotiturnaus. Vaikka voittaminen ykkösdivarissa on työn takana, onnistui Arska syyssarjassakin avaamaan voittohanojaan peräti kahdessa ottelussa, ja kohentamaan asemiaan sarjataulukossa. Kahden tappion jälkeen Arska lähti siis voitonnälkäisenä otteluun Kangasalan urheilijoita vastaan. Ottelu oli mainiota, viihdyttävää ja taidokasta minikoripalloa, ja todella tasaista. Tällä kertaa heitto kulki aiempaa turnausta paremmin, ja Arska onnistui kuin onnistuikin puristamaan 41-36 voiton viime minuuteilla. Tämä aiheutti ylimääräisiä sydämentykytyksiä yleisössä, mutta tuntui kovin hyvältä aiemman tahmaisen sunnuntain jälkeen. Pisteitä nakuttelivat tasaiseen tahtiin Arttu Hakamäki, Koobe Serlippens, Johannes Mäenpää, Luukas Kyyrä ja Joni Salo.

Seuraavaksi vastaan asettui BC Sisu Porista. Ottelu oli jälleen taidokasta, mukavaa koripalloa, mutta niin vaan kaveri teki tasaisesti jokaisessa erässä muutaman pisteen enemmän. Arskan pistemiehiin edellisen ottelun lisäksi liittyivät Aatu Stark, Aatu Nikander, Rasmus Heinonen ja Jooa Säippä. Arska kuitenkin hävisi 53-38.

Näissä tammikuun turnauksissa ovat edellä mainittujen lisäksi hienosti ahertaneet, ja pisteitäkin tehneet Jami Nieminen, Joonas Santakangas, Paavo Hälli, Niko Kylämäki ja Eemeli Nokka. Minipojilla on hieno porukka kasassa! Seuraavaksi pelataan helmikuun alussa jälleen tuplaviikonloppu.