Minipojat antoivat kaikkensa

Minipojat turnasivat isänpäivänä Moision koululla Salossa 1. divarin merkeissä. Vastassa olivat vanhat tutut joukkueet Mesuca ja Turun NMKY. Ykkösdivarissa voitot ovat olleet kiven takana, vaikka tasaisia otteluita toki ollaan pelattu. Valmentajien ajatuksissa oli kuitenkin ennen turnausta, että pitäisiköhän siitä Namikasta napata tällä kertaa voitto.

Ensin vastaan asettui Mesuca. Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen, päättyen tasatilanteeseen 10-10. Sitten Mesucan tarkka heittokäsi lämpeni, eikä Arska hyvälläkään suorituksella pystynyt pysymään täysin vauhdissa mukana. Ottelu päättyi Mesucan 64-44 voittoon. Piste-ero tosin oli kapeampi kuin syksyn aiemmassa kohtaamisessa, ja Arskalta ihan kelpo ottelu.

Sitten vastaan asettui Turun NMKY. He olivat varustautuneet otteluun peräti kahdellatoista pelaajalla. Alku oli vähän hankalaa. Namika pussitti monta koria, Arskan jalkoja taisi painaa alla ollut ottelu, ja minuutilla 4 jouduttiinkin ottamaan aikalisä, jotta NMKY:n onnistunut alku saataisiin katkaistua. Puoliajalle mentiin kuitenkin 13-22 tappiotilanteessa. Puoliajalla Arska päätti olla luovuttamatta. Kun viime kerralla hävisimme niukasti, päätimme antaa potut pottuina ja sekoittaa NMKY:n pelin koko kentän prässillä. Kun virhetilimmekin oli mitätön, päätimme alkaa ottamaan miestä kovemmin, häiritä, ja olla kimpussa ärsyttävyyteen saakka. Taktiikka toimi ja saimme kurottua eroa kuuteen pisteeseen.

Viimeinen erä olikin sitten Arskan ilotulitusta. Pojat antoivat todella ihan kaikkensa pelikentälle viimeistä hikipisaraansa myöten. Nyt kävi niin, että Arskan heitot upposivat mistä vaan, ja kaverilla tökki kaikki. Ottelu päättyi vaihtopenkin kannustusten siivittämänä Arska-Basketin 42-35 makeaan voittoon, ensimmäiseen laatuaan 1. divarissa.

Viikko sitten Arskan minipojat pelasivat myös 2. divarin kotiturnauksen. Aluksi vastaan asettui Salon Vilpas Red. Arska johti peliä vielä puoliajalle mentäessä, mutta nukahti kolmannessa erässä. Tasaisen väännön jälkeen Vilpas sai puristettua Arskasta 42-44 voiton. Se olikin ensimmäinen tappio kakkosdivarissa.

Toisessa ottelussa Arska otti suvereenin 38-66 voiton Loimaan Korikonkareista.

Sekä ykkös- että kakkosdivarista on yhdet vierasturnaukset jäljellä. Lisäksi pelaamme Feeniks Basketia vastaan harjoitusottelut. Kakkosdivarissa johdamme lohkoamme. Ykkösdivarissa pidämme perää samoissa pisteissä Turun NMKY:n kanssa. Kehitystä on syksyn mittaan tapahtunut valtavasti.