U16-pojilla pysyi pää kylmänä ja kädet kuumina trilleriottelussa

ArskaLoKoKo (Lorska) kohtasi viikonloppuna vierasottelussa Pälkäneen Lujan ja Raholan yhdistelmäjoukkueen RaLun. RaLu oli saanut jalkeille kookkaan ja hyvin heittävän (kahdeksan onnistunutta kolmosta) rosterin. Kun Markus Klemolakin saatiin vihdoin peliin mukaan, oli ArskaLoKoKolla mukavasti vastata tähän kymmenellä nälkäisellä pelaajalla. Markus tulikin loukkaantumisen aiheuttaman pelitauon jälkeen hyvällä intensiteetillä otteluun mukaan. Muutaman edellisen helpon voiton jälkeen ArskaLoKoKo joutui tosissaan taistelemaan voitosta. Tiukan väännön jälkeen pisteet matkasivat vierasjoukkueen matkaan ja tappiosarake sarjataulukossa näyttää edelleen nollaa.

Ottelun ensimmäinen erä oli hienokseltaan “Lorskan” hallintaan ja päättyi 18-10 voittoon. Toinen erä oli kuitenkin synkempi ja aikaiseksi saatiin vain kahdeksan pistettä. Näin ollen puoliajalle mentiin tasaisissa 24-26 lukemissa. Eetu Joutsenneva pelasi erittäin vahvat minuutit ensimmäisissä erissä.

Kolmaskaan erä ei tuonut vielä helpotusta tilanteeseen. Lorskan hävittyä erän, viimeiseen erään siirryttiin 46-43 tappioasemassa. Joukkue pelasi kuitenkin hyvän viimeisen erän ja Ralun kärkikolmikko oli pakotettu tekemään paljon virheitä. Pikkuhiljaa Ralulaisten virhetili alkoi täyttyä ja viimeisen kahden minuutin aikana vastustajalta lensi kolme pelaajaa ulos pelistä viiden virheen vuoksi. Kun viimeisessä erässä vielä Kaapo Nikander otti vastuuta harteilleen ja siivitti koko joukkueen hyviin suorituksiin, alkoi olla toivoa voitosta. Ottelun viimeisellä minuutilla Nikanderin neljä ja Mäenpään kaksi kylmähermoista heittoa vapariviivalta onnistuivat ja voitto oli sinetöity. Ottelun kuusi viimeistä pistettä tulivat nimenomaan näistä vapareista. Lorskalaisten kymähermoisuus pelin loppuminuutilla näkyi myös hyvänä pallonhallintana ja harhasyöttöjen / menetysten vähäisyytenä. Tiukan väännön lopputulos oli siis Lorskan 62-57 voitto.

Pelissä pidettiin myös pienimuotoista tilastomerkintää ja ylös merkittiin levypallot, riistot ja koriinjohtaneet syötöt. Tällä kertaa keskityttiin vain postitiivisiin tilastomerkintöihin. Ohiheittojen ja menetysten määrää ei kirjattu ylös. Vaikka kaikki ei päässeetkään korinteon makuun, jokainen pelaaja keräsi itselleen mukavasti tilastomerkintöjä. Levypalloja eniten vei Nikander ja Joutsenneva. Myös Samu Kivinen noukki paljon irtopalloja. Riistoja eniten keräsi Mäenpää ja koriinjohtaneita syöttöjä tuli tasaisemmin useammalle pelaajalle.

Ensi perjantaina joukkue pääsee tauon jälkeen omalle kotiparketille monarille. Klo 18:45 alkavassa ottelussa vieraaksi saapuu BC Nokia.