Minipojat jatkoivat tuplaurakkaansa

Arska-Basketin 15 minipoikaa pelaavat läntisen alueen 1. ja 2. divaria. Tavoitteena on pelata mahdollisimman paljon pelejä ja kehittyä sekä puolustajana että hyökkääjänä. 26.-27.10. minipojat ahkeroivat sekä kotiturnauksen että vierasturnauksen otteluissa. Menestys on ollut kahtiajakoista. Kun syksyn otteluista puolet on takana, 1. divarin peleistä on taskussa tappioita ja 2. divarin peleistä voittoja.

Lauantaina 9 minipoikaa aloitti urakkansa Turun NMKY:tä vastaan 1. divarissa. Ottelu alkoi tasaisena, vauhdikkaana, korkeatasoisena minikoripallona. Ensimmäinen erä päättyi 12-12 tasatilanteeseen. Kori korista edettiin myös 2. erä, mutta Arska sai nipistettyä 2 pisteen johdon. Erätauolle mentiin 27-25 johtoasemassa. Arskan Johannes Mäenpää oli tähän mennessä nakutellut jo 12 pistettä ja Luukas Kyyrä 8. Kolmannen erän alussa tapahtui jotain. NMKY alkoi ottaa agressiivisemmin ylhäältä puolustuspäässä, ja he saivat muutaman tosi hyvän onnistumisen hyökkäyspäässä peräkkäin. Arskan peli meni hetkellisesti sekaisin ja Mäenpää loukkasi nilkkansa. Musta kolmas erä päättyi katastrofaalisesti 3-20 Turulle. Viimeisessä erässä päästiin jälleen peliin mukaan, mutta harhasyöttöjä ja korin alta ohiheittoja kyllä tapahtui luvattoman paljon. Lisäksi vapariheittoprosentti oli ehkä minipoikien uran surkeimpia. Vaikka viimeinen erä voitettiin 10-8, ottelu päättyi Turun NMKY:n 40-53 voittoon.

Seuraavaksi vastaan asettui Mesuca. Tätä joukkuetta vastaan minipojat ovat pelanneet jo vuosia, voittamatta kertaakaan. Mesuca on voittanut aikoinaan mm. mikropoikien ykkösdivarin. Erityisen taitava joukkueessa on näinä vuosina ollut Pyry Laine. Valmentajat olivat ajatelleet joukkueemme vahvan puolustajan Koobe Serlippensin hoitavan Laineen pitämistä, mutta valitettavasti Koobe sairastui ja joutui olemaan pois tästä ottelusta. Mesuca aloitti yhtä vahvasti kuin ennenkin, erityisesti heittotarkkuus näytti erottavan Mesucaa Arskasta. Ensimmäinen erä päättyi 18-9, ja toinen 22-13. Itse peli näytti ihan hyvältä, ja Arska pysyi liikkeessä mukana, mutta kaveri vaan viimeisteli paremmin. Ajoittain Laineen pitäminen hoitui ilman Serlippensiäkin, mutta hän ahkeroi joukkueelleen kuitenkin 18 pistettä. Koska Mesuca teki tasaista kaulaa jokaisessa erässä, lopputulos 82-49 oli ihan ansaittua. Parempi joukkue voitti.

Vaikka joukkueemme on liikunnallinen, nopea ja hyväkuntoinen, meidän täytyy vielä kehittää viimeistelytaitojamme jotta voisimme ottaa voittoja ykkösdivarissa. Pysymme kuitenkin sen sykkeessä ihan hyvin mukana ja pystymme tarjoamaan vastustajalle kelpo ottelun. Pystymme myös voittamaan eriä, joten jatkamme sitkeästi voiton jahtaamista, vaikka olemmekin tässä vaiheessa sarjan häntäpäässä.
 

Sunnuntaina oli kakkosdivarin vuoro. Tällä kertaa mukaan lähti pelivuorosuunnitelman mukaan 10 pelaajaa, sillä ottelut pelattiin poikkeuksellisesti vain puolentoista tunnin erolla peräkkäin.

Aluksi vastaan asettui NaKo. Osasimme jo odottaa omaa ylivoimaamme, sillä Naantalilla ei ollut ainoatakaan voittoa ennen tätä, eikä meillä ainoatakaan tappiota. Voitimme jokaisen erän, eikä siinä ollut kahta sanaa kumpi oli tällä kertaa parempi joukkue. Ottelu päättyi 28-90 meidän voittoomme. Pisteitä kirjattiin tasaisesti joka ainolle Arskan pelaajalle, ja se lämmitti mieltä. Lopuksi aloimme jopa vähän säästellä voimiamme seuraavaa ottelua varten, ja kierrätimme tasaisesti kaikkia pelaajia kentällä.

Seuraava peli Vilpas Rediä vastaan alkoi puolen tunnin kuluttua ensimmäisen päättymisestä. Havaitsimme lämmittelyssä, että Vilppaalla on 13 pelaajaa mukana, ja osa aika isokokoisia. Arvelimme, että pelistä saattaa tulla tasainen vääntö, ja niin siitä tulikin. Jännitys ja intensiteetti säilyi alusta loppuun saakka, ja saimmekin pelata oikein oivaa, mukavaa, taistelevaa koripalloa. Yritimme voittaa ottelun ottamalla oikein paljon levypalloja ja pelaamalla nopeaa hyökkäyspeliä. Kirjasimme levypallot ylös, ja olimmekin tällä osa-alueella erittäin hyviä. Arttu Hakamäki ja Joni Salo kahmivat peräti 16 levypalloa kumpainenkin, ja muutkin ihan kohtuulllisesti. Ensimmäinen erä päättyi 15-15 tasan, seuraava meille 10-8. Kolmannen erän lopussa Vilpas siirtyi 7 pisteen johtoon. Päätimme tauolla, että emme luovuta. Vaihtopenkin kannustuksen siivittäminä kolmesta viimeisestä minuutista tuli hieno Arskan järjestämä nousu hienoine onnistumisineen sekä levypalloissa että korinteossa. Erityiseen ratkaisijan asemaan nousi lopussa Rasmus Heinonen, joka nakutteli kaikenkaikkiaan pelissä 19 pistettä. Voitimme lopulta 55-46 viime minuuttien ansiosta, ja voitto tuntui erityisen makealta, kun nousimme hienosti tappioasemasta. Johdamme kakkosdivaria puhtaalla pelillä.