Arskan minipojille tärkeät oppitunnit ykkösdivarissa

Sunnuntaina 13.10. Arskan minipojat korkkasivat ykkösdivarin turnauksella Salossa. Joukkue on pelannut ykkösdivaria viimeksi toissa vuonna, ja jännitystä oli ilmassa, kun ensimmäiseksi vastaan asettui lohkon ennakkosuosikin viittaa kantava Salon Vilpas White.

Ottelu sujui alusta loppuun asti Vilppaan komennossa, vaikka Arska taisteli kovalla intensiteetillä vastaan. Nopeatempoisen ottelun ratkaisi Vilppaan selkeästi tarkempi heittoprosentti. Erityisesti toinen erä oli Arskalta heikko, ja hyökkäyspään jähmeä, liikkumaton liike koitui tappioksi. Toisella puoliajalla ilmeisesti jännitys hieman hellitti, sillä pisteitä tehtiin selkeästi enemmän. Kaveri oli kuitenkin päässyt niin pahasti ensimmäisellä puoliajalla niskan päälle, että loppupeli yritettiin vain pitää ero mahdollisimman vähäisenä. Se oli osittain vaikeaa, sillä Vilpas viimeisteli niin taidokkaasti, ettei selittelyt auta. Ottelu päättyi paremman joukkueen voittoon 74-39. Arskasta Koobe Serlippens vastasi ottelun suurimmasta Arska-pistesaaliista 12 pisteellään.

Heti perään pelattiin ottelu Uudenkaupungin Korihaita vastaan. Jälleen Arska päästi kaverin niskan päälle ensimmäisellä puoliajalla, mutta tällä kertaa vain 9 pisteen päähän. Toinen puoliaika pelattiin täsmällisesti tasan. Vähän jäi hampaankoloon, kun viimeistely tökki ja pallo poltti käsissä välillä kuin kuuma peruna. Ottelu olisi ollut ihan voitettavissa ilman harhasyöttöjä ja sähläämistä. Kaiken kaikkiaan ottelu oli kuitenkin tasokas ja jännittävä. Arskan pelaajista jokainen kantoi hienosti vastuuta, ja tämä näkyi mm. siinä, että joka ainoalle pelaajalle kirjattiin pisteitä. Se nimenomaan taitaa olla Arskan vahvuus, että kukin vuorollaan pystyy olemaan vastuunkantaja ja pisteidentekijä. Taito on ikäänkuin monipuolista, eikä peli ole yksittäisten pelaajien varassa. Arska pelaa joukkueena. Ottelu päättyi huomattavasti ensimmäistä ottelua tasaisemmin 48-57 Uudenkaupungin voittoon. Suurimmasta korisaaliista vastasi rohkeasti pelannut Joni Salo 10 pisteellä.

Minipoikien valmennuksesta vastasivat Jani ja Justus Mäenpää. Ykkösdivarin oppitunnit vahvistavat sitä, että hyökkäyspään liikkumisen harjoittelua jatketaan treeneissä niin, että hyökkäyspäässä asiat tapahtuisivat automaattisemmin. Myös viimeistelyn harjoitteluun täytyy keksiä uusia kikkoja.