U16 murskasi Pyrintö Redin

ArskaLoKoKon U16-joukkue kohtasi syysloman alkajaisiksi Tampereen Pyrinnön Red-joukkueen. Pyrintö Red jaksoi pyristellä pelissä mukana ensimmäisen erän, joka päättyi vielä melko tasaisiin lukemiin 14-10 ArskaLoKoKon hyväksi.

Syyslomakiireistä ja päällekkäisistä peleistä johtuen vain seitsemällä pelaajalla reissussa ollut joukkue muutti ensimmäisen erän jälkeen sekä puolustus- että hyökkäyspään taktiikkansa uuteen muottiin. Hyvin pojat omaksuivat muutokset ja tuloksia alkoi syntyä. Puolustuksessa siirryttiin 3-2 paikkaan, jossa Vilho Välttilä ja Eetu Joutsenneva olivat korin alla lopullinen seinä vastustajan hyökkäyksiin. Hyökkäyspäässä vastaavasti pelattiin kahdella korinaluspelaajalla eli sentterillä, josta edellä mainittu kaksikko suoriutui hyvin. Vilho “lämpeni” hyvin peliin mukaan ensimmäisen erän jälkeen. Eetu vastaavasti on kehittynyt huimasti ja jaksoi puurtaa isot minuutit hyvällä intensiteetillä.

Puoliaikaan mennessä ArskaLoKoKo oli takonut taululle selvän johdon 40-18. Loppua kohden joukkue vain lisäsi vauhtia ja jätti vastustajan viimeisessä erässä jopa täysin ilman pisteitä! Loppulukemat olivat murskaavat 85-28. Pahiten Pyrinnön poikia kurmuutti Roope Heinonen, joka viimeisteli sekä läheltä että kaukaa 33 pistettä.

Joukkue pelasi hyvin yhteen ja pallo liikkui ajoittain erittäinkin mallikkaasti pelaajalta toiselle. Ylivoimainen voitto oli ennen kaikkea osoitus hyvästä joukkuepuolustuksesta ja epäitsekkyydestä, jossa viisi pelaajaa seitsemästä ylsi kaksinumeroisiin pistelukemiin. Kun vielä muistetaan että Samu Kivinen, Vilho Välttilä ja Juhani Kakko pelaavat omaan ikäluokkaansa nähden kaksi vuotta vanhempien sarjassa, niin ei voi olla kuin tyytyväinen tulokseen.