Minityttöjen ensimmäinen kotiturnaus takana

Lauantaina 12.10. pelattiin koripalossa enimmäinen tyttöjen kotiturnaus Somerolla. Kaksi kuukautta sitten aloittaneet Arska-Basketin minitytöt kohtasivat perinteiset korisseurat Turun Riennon ja Ura Basketin Joensuun koululla pelatussa turnauksessa.

Tyttöjen peli on taas ottanut aimo harppauksen eteenpäin. Nyt palloa kuljetettiin jo pahan prässin alla sekä oikealla että vasemmalla kädellä. Puolustuksessa aloitteleville porukoille tyypillinen \”pallon perässä juokseminen\” on loppunut, ja tytöt löytävät omat puolustettavansa nopeasti. Tyttöjen pelissä nähtiin myös muutaman kerran todalla hyviä syöttöketjuja, kun palloa laitettiin aina eteenpäin seuraavalle vapaana olevalle pelaajalle.

Korinteko aikuisten koreihin vähän tuottaa vielä hankaluuksia, mutta ei se ihan helppoa ole muillekaan joukkueille. Ja aloitteleville joukkueille tyypillinen kainous puuttuu näiltä Someron tytöiltä kokonaan.