Minityttöjen ensimmäinen turnaus valmisteli tulevaan

Ylhäällä Sylvia Varjus, Ella Paija, Minttu Salmén, Luna Kuosa, alhaalla Ronja Tyni, Melinda Ahonen, Milla Saarinen, Jessica Nousiainen, Merja Siikjärvi ja Mia Auranen.

Sunnuntaina 29.9.2019 tehtiin pienimuotoista paikallista urheiluhistoriaa, kun Arska-Basketin minitytöt pelasivat kautta aikain ensimmäistä kertaa somerolaisjoukkueena tyttöjen virallisissa koripallosarjoissa. Vaikka koko porukka on vasta vajaa 2 kuukautta vanha, lähti se rohkeasti heti pelaamaan II-divisioonaa alueen muita korisseuroja vastaan.

Ensimmäisen turnauksen ensimmäisessä ottelussa kohdattiin Rauma Basket, jolle hävittiin selvin lukemin 16 – 78 (9 – 44). Vaikka Rauma Basket viimeisteli hyökkäyksiään kirurgin tarkkuudella, eivät Arskan tytöt siitä lannistuneet, vaan vyöryttivät hyökkäyksiään Rauman korin alle kerta toisensa jälkeen. Riemastuttavat ensimmäiset pisteetkin saatiin aikaiseksi heti ensimmäisen ottelun ensimmäisessä neljänneksessä.

Turnauksen toisessa pelissä Uudenkaupungin Korihaita vastaan oli jo alku-ujous Arskan tytöistä kaikonnut ja palloja alettiin rohmuta vastustajalta käsistä, ilmasta ja maasta. Vaikka lopputulos oli tästäkin pelistä selvä tappio 66 – 21 (31 – 10), antoi Someron tyttöjen otteet varoituksen joukkueen vaarallisudesta jatkossa. Jos tytöt kehittyvät samaa tahtia jatkossakin kuin ensimmäisen 2kk aikana, voi joukkueen ensimmäinen voittokin tulla jo kuluvan korikauden keväällä.