U16-pojilla kova vastus kotiottelussa

Hyväkään peli ei riittänyt, kun Arskan U16-pojat kohtasivat TuNMKY:n Blue-joukkueen läntisessä II-divarissa tiistaina 12. helmikuuta. TuNMKY:lla oli vaikeuksia saada pelaajia kokoon alkuperäisestä kokoonpanosta, joten he toivat Somerolle joukkueen, joka koostui lähes kokonaan valtakunnallista I-divaria pelaavista U16-pelaajista. Liiton sarjamääräysten mukaan pelaaja saa edustaa omassa ikäluokassaan sekä valtakunnallisessa että alueellisessa divarissa. Usein nämä pelaajat kyllä pelaavat sitten alueellista I-divaria, eikä II-divaria… Isojen kaupunkien runsaasta pelaajamäärästä johtuen kaikenlainen “keplottelu” pelaajien siirtelyssä joukkueiden välillä on siis mahdollista. Toki Arskan pojistakin osa pelaa U15 valtakunnallista sarjaa.

Vaikka asetelmat otteluun olivat lähtökohtaisesti jo kokoeron puolesta melko toivottomat, Arska ei kuitenkaan helpolla voittoa vastustajalle antanut. Ensimmäinen erä päättyi Arskan tappioon 19-13. Toisella jaksolla Roope Heinonen nosti joukkueen lähes tasoihin upottamalla peräti neljä kolmosta sisään. Puoliajalle mentiin siis tasaisissa 37-39 lukemissa. Kolmas jakso olikin sitten synkkä Arskan kannalta. Namika upotti hyvin kolmosia ja sai eron revittyä 50- 71 lukemiin. Vaikka Arska voittikin viimeisen jakson 24-20, ei se riittänyt kaventamaan eroa, vaan ottelu päättyi lopulta Arskan tappioon 74-91.

Kuten alussa todettiin, pojat pelasivat kuitenkin hyvän ottelun. Niko Nieminen ja Erton Bytyqi ovat saaneet kosolti rohkeutta ja haastoivat hyvin vastustajiaan. Jesper Mäenpää ja Roope Heinonen olivat nopeudessa ja pallonkäsittelyssä huomattavasti namikalaisia edellä. Kaapo Nikander ja Markus Klemola pelasivat tasaisen ottelun ja Ilari Heikkonenkin täytti oman paikkansa kokoonpanossa.

Harmillista pelatussa ottelussa oli vain se, että tappio teki joukkueen tien Final Fouriin haastavammaksi. Mutta siitä huolimatta täytyy muistaa, että pelaajien kehittyminen on kuitenkin etusijalla ja kovia vastustajia vastaan sitä tapahtuu enemmän.