Arskan U16-pojille kirvelevä tappio

Hiihtoloman alkajaisiksi Arska-Basketin U16-pojat vierailivat Tampereella YMCA:n vieraana. Liekö sitten lomamoodi ollut päällä, mutta edellisen pelin hyvästä hyökkäyspelistä ei ollut kuin muisto jäljellä. Puolustuspäässä joukkue sai kohtalaisen hyvää tulosta aikaiseksi, jättäen vastustajan vain 51 pisteeseen. Hyökkäyspäässä ei sitten onnistunutkaan oikein mikään. Kaapo Nikander oli ainut, joka yritti pitää joukkuettaan voitonkannassa 30:llä pisteellään. Koripallo on kuitenkin joukkuelaji ja joukkueen kokonaissaldolla, 47 pisteellä, ei vaan otteluita voiteta.

Kun peli lähtee tahmeasti, niin usein sitä on vaikea kääntää. Tampereella tosin molempien joukkueiden avauserä oli heittoprosentiltaan alaluokkaista. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli vastustajalle 8-6. Toinen erä oli kuitenkin Arskalta kohtalainen ja tauolle siirryttiin 20-26 johtoasemissa. Loppu olikin yhtä tervanjuontia. Pallot pomppivat jo kaikkien luonnonlakienkin puolesta korirenkaista eikä syöttöjen laadussakaan ollut kehumista. Lopussa oma puolustustyöskentelykin oli jo melko väsynyttä ja huomattavasti leveämmällä rosterilla ollut YMCA väsytti lopullisesti Arskan pelaajat.

Sellaista koripallo on, välillä täytyy käydä pohjalla, jotta voi taas nousta. Nyt käytiin sen verran pohjalla, että seuraavassa pelissä ei ole kuin parannettavaa.