Lorska avasi kevätkautensa

LoKoKoArskan U15-yhteistyöjoukkue aloitti valtakunnallisen kevätsarjan vierasottelulla Helsingin Namikaa vastaan. Lohkojaot oli tehty uudelleen syyskauden menestyksen perusteella ja HNMKY on sijalla 10 ja LoKoKoArska sijalla 13.

Peli oli heti ottelun alusta asti vauhdikasta päästä päähän pelaamista, johtuneiko tämä sitten kentän lyhyydestä. Ensimmäinen erä meni Namikalle 24-16. Toisessa erässä Lorska pääsi hyvin peliin kiinni, voittaen sen kolmella pisteellä. Puoliajalle mentiin näin ollen kolmen pisteen takaa-ajoasemissa 38-33. Kolmanteen erään Namika tuli kova vauhdilla ja voittikin erän selkeästi 30-12. Vaikka Lorska voittikin viimeisen erän 25-23, kohtalona oli kauden avauspelistä 91-70 tappio.

Postitiivisena asiana voidaan mainita se, että Lorskalle ei sattunut montaa pallonmenetystä, vastustajan kovasta puolustuksesta huolimatta. Namikalle taas niitä tuli reilusti enemmän, Lorskan puolustaessa aika-ajoin koko kentän paikkaprässiä.

Kentän ehdoton kunkku löytyi kuitenkin vastustajan riveistä. Vahva ja nopea Eric Chime teki ottelussa näyttäviä donkkeja ja osoitti olevansa myös hyvä joukkuepelaaja. Chime on valittu lukuisten leiritysten kautta edustamaan ainoana suomalaisena pelaajana junior NBA-sarjan Euroopan joukkuetta. Saavutusta voidaan pitää erittäin merkittävänä, olla nyt kymmenen parhaan pelaajan joukossa koko Euroopassa omassa ikäluokassaan. Luonnollisesti Chime pelaa myös U16-poikien Suomen maajoukkueessa.

Tavoitteena kevätkaudella Lorskalla on varmistaa paikkansa lopputurnaukseen, jonne pääsee U15-ikäluokan 16 parasta joukkuetta.