U16-poikien kevätkausi alkoi tappiolla

Arska-Basketin U16-ikäluokan pojat aloittivat kevätkautensa vierastappiolla Raision Palloseuraa vastaan. Edellisistä tappioista viisastuneina kookkaat Raipsilaiset olivat päättäneet maksaa kalavelkansa Arskalle.

Kaapo Nikanderin ja Niko Niemisen puuttuminen ottelusta osittain näkyi Arskalaisten tehoina, mutta sekään ei täysin selitä 35 pisteen tappiota. RaiPS yksinkertaisesti oli kotikentällään tehokkaampi, vieden ottelun 88-53.

Roope Heinonen ja Jesper Mäenpää osoittivat kuitenkin aika-ajoin näyttäviä peliliikkeitä, vieden raipsilaisia “kahville” harhautuksillaan ja ajoillaan. Eetu Joutsenneva parantaa otteitaan peli peliltä ja pystyi fyysisyydellään vastaamaan pituusylivoimaa vastaan. Markus Klemola taisteli jokaisesta pallosta ja jaksoi painaa täydet 40 minuuttia osoittamatta minkäänlaisia väsymyksen merkkejä.

Myös mukana ollut C-poika Matias Lamppu pelasi ennakkoluulottomasti isompien joukossa. Matias nakkasi mm. heti kentälle päästyään kolmen pisteen korin sukkana sisään. Erton Bytyqi haastoi vastustajia muutamilla rohkeilla ajoilla ja Ilari Heikkonen otti tärkeitä levypalloja puolustuspäässä.

Tämä tappio ei vielä maata kaada. Seuraavassa ottelussa kotikentällä Vilpasta vastaan nähdään varmasti entistä voitonnälkäisempi arskalauma. Tavoitteena Arskalla on selvittää tiensä kevätkaudella neljän parhaan joukkoon ja sitä myötä Final Four-turnaukseen.