Arskan U16-pojille nitro-ottelun voitto

Arska-Basketin U16-pojat tarjosivat perjantai-illan viihdykettä koko rahan edestä. Sarjataulukossa tasapisteissä Arskan kanssa majaileva Raision Palloseura aloitti ottelun vahvasti johtaen jo 10-0 kunnes Arskan pojat heräsivät. Alkushokin jälkeen Arska kokosi rivinsä ja siirtyi ensimmäiselle erätauolle 16-14 johtoasemassa. Arska määräsi tahdin läpi ottelun, johtoaseman vaihdellessa 6-12 pisteen välillä. Viime minuuteilla RaiPS sai kuitenkin kolmen pisteen heittonsa kohdilleen ja alkoi vaarallisesti saavuttaa Arskaa. Arska pystyi kuin pystyikin kuitenkin pitämään johtoasemansa loppuun asti ja summerin soidessa olo oli helpottunut. Trilleri päättyi Arskan kahden pisteen voittoon 61-59. Yksi voiton avaimista oli tällä kertaa lukuisat syötönkatkot.

LoKoKoArskalle näyttävä voitto

Sunnuntaina pelattiin valtakunnallista U15-poikien Robert Petersen Cupia. Vastassa oli niin ikään yhteistyöjoukkue Lahti Basketball/YMCA Heinola. Lorska sai otteluun unelma-alun ja johti ottelua jo 12-0 kunnes Lahti/Heinola sai ensimmäiset pisteensä. Tämä johtoasema psytyttiin säilyttämään lähes muuttumattoma loppuun asti ja ottelu päättyi lopulta LoKoKoArskan 74-59 voittoon.

Jos Lorska esitti \”orkesterina\” vaikuttavia otteita, niin ei ole epäilystäkään siitä kuka heilutti tahtipuikkoa; Oliver Kandén oli kapellimestari paikallaan. Kandén hoiti roolinsa jokaisella osa-alueella täydellisesti. Hän ohjasi peliä maltillisesti, ajoi hyvin korille ja heitti vielä kolmen pisteen heitot jäätävällä tarkkuudella 5/6, joka on prosentteina huimat 83%! Kokonaissaldona Kandénille ottelusta 25 pistettä. Koko orkesteri ansaitsee suorituksestaan aplodit seisten.