Piskuinen Arska taisteli Raumalla – Lorskalle kauden avausvoitto Tampereelta

Arska-Basketin U16-pojat kohtasivat viime lauantaina II-divariottelussaan Rauma-Basketin. Arska oli reissussa vajaamiehisenä Kaapo Nikanderin ja Markus Klemolan puuttuessa kokoonpanosta. Kun vastassa oli vielä joukkue, jossa oli kolme yli-ikäistä U19-poikaa ja loput vanhempia U16-poikia, oli lähtöasetelmana “Daavid ja Goljat”. Joukkue lähti kuitenkin tosissaan tekemään kiusaa selvästi kookkaampia ja vanhempiaan vastaan.

Pienet ja näppärät takamiehet Jesper Mäenpää, Roope Heinonen, Niko Nieminen ja mukana ollut U14-poika Nikolai Varjus pelasivat ennakkoluulottomasti ja jekuttivat isompiaan ajoittain erittäinkin mallikkaasti. Erityisesti kolmannessa erässä isojen raumalaisten olikin vaikea pysyä samalla sivulla arskalaisten kanssa. Kolmas erä hävittiinkin niukasti 15-13. Eetu Joutsenneva pelasi rohkeasti ja pystyi ainoana arskalaisena painimaan tasapuolisesti fyysisellä tasolla. Hyvin Eetu taistelikin. Tosin kovan aherruksen tuloksena virhetilikin tuli täyteen ja loppupelin tuomiona olikin pelin seuraaminen vaihtopenkiltä. Ilari Heikkonen komppasi mukavasti tahtia korin alla, antoi tärkeitä huiliminuutteja Eetulle ja teki myös kaikkensa raumalaisten pysäyttämiseksi. Erton Bytyqi täydensi kokoonpanoa ja pelasi tasollisesti ehkä tähänastisen uransa parhaan ottelun.

Ajoittain Arska-Basket pelasi viihdyttävämpää koripalloa kuin vastustajansa, joka tyytyi antamaan korkeita skippisyöttöjä puolelta toiselta ja linkoamaan välillä hyvinkin epätoivoisia kaukoheittoja. Lopussa tulostaululla lukemat Rauma-Basketin hyväksi 94-41. Lukemista huolimatta valmentaja oli tyytyväinen: se, että hävitään hyvällä pelillä on palkitsevampaa kuin se, että voitetaan huonolla pelillä.

Jos oli Arska omalla kokoonpanollaan syyslomalla vaillinainen, niin sitä oli myös Somero-Loimaan yhteistyöjoukkue Tampereella. Niin ikään seitsemällä pelaajalla matkassa ollut Lorska ei kuitenkaan antanut tämän häiritä peli-intoa ja kuntoa tuntuikin riittävän Tesoman näyttävässä palloiluhallissa. Lorska vei Rahola-Pälkäneen yhdistelmäjoukkuetta miten halusi ja valtakunnallisen Robert Petersen Cupin avauspisteet olivat ansaittuja. Kaapo Nikander oli ottelussa lähes pitelemätön 30 pisteellään. Toisena “pisterohmuna” mellasti Jussa Savo tehden 25 pistettä. Kokonaissaldona Lorskalle 92 pistettä, RaLun saadessa kasaan 38 pistettä. Seuraavaksi Lorska saakin vastaansa kivenkovan Tapiolan Hongan Loimaalla ensi sunnuntaina.