U16-joukkueen kausi käyntiin

Pojat Tampereella 29.9.

U16-joukkueen läntisen II-divarin kauden avaus oli Tampereella 29.9. Vastassa oli YMCA (ent. Tampereen Nmky). Peli oli melko tasainen. Arska kuitenkin hallitsi hienoisesti peliä koko ajan, vaikka YMCA kävi parhaimmillaan 10 pisteen tuntumassa. Pelissä etenkin Roope Heinosen kolmoset upposivat melko hyvällä prosentilla. Lopulta ansaittu voitto 68-48.

Ensimmäisessä kotipelissä 2.10. tulikin sitten melko kylmää kyytiä Vorssan pojilta. Markus ja Kaapo pelasivat kelpo pelin. Myös melko kokematon Eetu Joutsenneva pärjäsi mukavasti fyysisissä kamppailuissa mukana ja painikin ihan miehekkäästi kentällä. Peli päättyi melkoiseen turpasaunaan 36-101. Peliä kyllä pelattiin ihan tasapuolisesti molemmissa päissä, mutta Feeniks vaan teki loppua kohden yhä tuhoisampaa jälkeä sitä vauhtia kun Arskalaisilta meni moti. No, Forssa olin voittanut ekan pelinsä 110 pistettä Turun Namikaa vastaan. Eli taitaa olla pojat väärässä sarjassa…

Yhteisjoukkue LoKoKon kanssa aloitti valtakunnallisen Robert Petersen Cup-sarjan Espoossa 7.10. Peli Espoon Basket Teamia vastaan oli kokonaisuudessaan mieluisa kokemus. Tuomarit hyvät, vastustajat ja yleisö fiksua ja peli tasokasta, kovaa mutta reilua. EBT oli valmistautunut vaan selvästi paremmin kauden alkuun kuin me. Me kun hieman annamme muille etumatkaa, kun treenaamme vain kerran viikossa yhdessä. Alkuun hukattiin palloja liikaa samalla kun EBT prässäsi koko kentällä. Vähitellen päästiin peliin mukaan, mutta se ei enää riittänyt vaan tappio tuli 88-54. Yksilötaidoissa oltiin mukana, joukkuetaktisissa perässä. Myös heittoprosentti oli vastustajalla parempi.

Katsomossa seuranneelta susijengin tiedottajalta Hippo Taatilalta (kirjoittanut viimeksi kirjan SUSIJENGI – pohjolan perukoilta Euroopan huipulle) saimme seuraavaa palautetta: \”Teillä on hieno jengi. Saatte olla ylpeitä pojista. Suurin osa osaa käsitellä palloa ja hahmottaa kentän ja pojat osoittivat kykyä oppimaan kesken pelinkin. Erityishatunnosto jengin urheiluhenkisyydestä. Kaukana ovat ne ajat, jolloin junnut ylpeilivät rumilla virheillä ja tekuilla. Aikuiskatsojatkin vaikuttivat fiksummilta.\”