Arska-Basketin Minit JBT hopealla

JBT-turnaus päättyi Arska-Basketin osalta hopeisiin mitaleihin. Kovan finaalikamppailun voitti LoKoKon minipojat. Kuvassa finaalin molemmat joukkueet yhdessä seurojen tuomarien kanssa.

Arska-Basketin minit voittivat viime viikonloppuna pelatussa JBT-turnauksessa Turussa 06/07-Fun-sarjan hopeaa. Turnaus oli Arskan poikien osalta kolmepäivänen ja piti sisällään kuusi aika eri tasoista matsia.

Alkusarjan peleissä tuli aluksi pari selvää voittoa, kun vastaan tulivat BC Sisu Porista ja NaKo Naantalista. Molemmissa porukoissa oli paljon vasta-alkaneita, joita kaikkia myös kivasti peluutetiin. Arskan minit kun ovat kuitenkin jo harrastaneet korista 3-4 vuotta, niin pelit päättyivät turhankin suurinumeroisesti 48-6 Poria vastaan ja 13-53 NaKoa vastaan. Alkulohkon kolmas vastustajat oli Tapiolan Hongan -07 -porukka, joka oli Hongalle tyypillisesti erittäin urheilullinen ja taitava porukka. Hongalta puuttui kuitenkin lähes kokonaan sentteripelaajat ja Arskalla olikin pelissä selvä pituusylivoima. Honka kaatuikin näin ollen lukemin 22-44. Lauantain viimeisessä pelissä Äänekosken Huimaa vastaan panosena oli lohkon voitto ja sitä mukaa tie neljän parhaan joukkoon turnauksessa. Peli oli pitkään tasainen, mutta lopulta Arskan puolustus uuvutti Huiman pelinrakentajat kokonaan ja loppuun päästiinkin juoksemaan joukko helppoja, nopeita hyökkäyksiä, jotka tuottivat Arskalle 61-15 voiton.

Semifinaaliottelu Säynätsalon Rientoa vastaan oli tulikuuma taistelu alusta asti, jossa käytiin kierroksilla niin kentällä kuin kentän laidallakin. Äänekosken pojat olivat kannustamassa raivokkaasti SäyRiä pelissä ja Säynätsalo karkasikin ottelun alussa 12 pisteen johtoon. Arskan pojat osoittivat kuitenkin huikeaa henkistä vahvuutta ja suunnattoman mekkalan saattelemana kuroivat eroa umpeen piste pisteeltä. Toisella puoliajalla Arska pääsi vihdoin kolmen pisteen pienoiseen johtoon ja sen jälkeen pisteiden tekeminen loppui hetkeksi molemmilta joukkueilta. Ratkaisukorin tuntu leijui ilmassa, ja kun Arskan piskuinen Koobe Serlippens ajoi Riennon puolustuksen keskelle ja nakkasi eron viiteen pisteeseen, saattoi lähestulkoon kuulla miten Säynätsalon selkäranka katkesi. Peli päättyi lopulta pisteisiin 28-42. Pelin kiivautta kuvastaa hyvin se, että pelissä jaettiin neljä virhettä epäurheilijamainen käytöksestä SäyRille.

Kupittaalla viimeiset virkistymiset ennen finaalia

Finaaliin Arska-Basket sai vastaansa tutun vastustajan Loimaan Korikonkarit. Arskalla oli pelissä taaskin selvä pituusylivoima, mutta tällä kertaa sitä ei päästy kääntämään hyödyksi. LoKoKon pojat sumputtivat oman korinalusensa tehokkaasti ja toisaalta puhkoivat Arskan puolustusta hyvin ajoitetuilla screen cut away -leikkauksilla. Niinpä LoKoKo juhlikin vuoden 2018 JBT-turnausvoittoa lukemin 29-41. Erikoinen sattuma pelissä oli, että tuomareiksi sattuivat joukkueiden omat turnaustuomarit Aleksejs Trofimovs ja Miro Brander.

Arskan ja Lokokon pojat valmistautumassa finaalipeliin.
Somerolaisten pisteet:
Lamppu Matias: 56pVälttilä Vilho: 52p
Varjus Nikolai: 51pFonsell Frans: 42p
Salo Leevi: 25pHärkönen Oliver: 19p
Salo Veeti: 16pNikander Aatu: 10p
Serlippens Koobe: 6pAhonen Jesper: 0p

Koobe Serlippens JBT Warriors -taitokisan voittoon

Arska-Basketin Koobe Serlippens voitti vuoden 2018 JBT Warriors -taitokisan yli 150 osallistujan joukosta. Taitokisassa oli mm. rannesyötön nopeustutka, muistipeli, tekniikkarata, heittopaikat (5kpl) ja street basket -pienpelit. Kooben vahvuus oli tarkka ja tasainen suorittaminen sekä varsinaisten heikkouksien puuttuminen. Onnea Koobe!