Arska-Basketin mikropojat saivat ykkösdivarin päätökseen

Arska-Basketin 08/09- joukkue pelasi viimeisen ykkösdivisioonan turnauksensa 24.3. Nokialla. Ehkä varovaisestikin kakkosdivarissa syksyllä sarjapelinsä aloittanut joukkue vaihtoi lopulta tasonsa mukaisesti ykkösdivariin kevätkaudeksi. Kehityskulku on ollut mahtava, ja pelit ovat osoittaneet, että joukkue kuuluu tähän läntisen alueen korkeimpaan sarjaan. Kolmentoista joukkueen ykkösdivari ei aivan ole vielä päätöksessään, sillä Arska sai pelit pelattua ensimmäisten joukossa. Lauantaina Nokialla piti olla pelit sekä LoKoKo Whitea, että Uudenkaupungin Korihaita vastaan, mutta otteluista pelattiin vain ensimmäinen. Korihait antoivat luovutusvoiton, sillä heidän joukkueestaan yli puolet pelaajista oli influenssan kaatamina.

LoKoKo White on Arska-Basketille vanha tuttu. Joukkueet ovat otelleet useamman kerran vastakkain, ja aina Lokoko on ollut ripauksen parempi. Historia toisti itseään, sillä tiivistunnelmaisen ja taisteluhenkisen pelin lopputulos kääntyi jälleen LoKoKon eduksi. LoKoKo pelasi valmentajiensa mukaan yhden parhaista sarjapeleistä onnistuen lähes kaikessa. Arska siis hengitti kovasti niskaan laittaen kampoihin, ja välillä ottelu sujuikin Arskankin hienoisessa johdossa. Ottelu päättyi 52-45 Lokokon voittoon. Mainitsemisen arvoista on koko joukkueen taisteluhengen lisäksi Paavo Hällin lukuisat levypallot, Johannes Mäenpään nopeat korilleajot, sekä Aatu Starkin pettämätön viimeistely. Hän tekikin Arskan pelaajista eniten pisteitä.

Sarja alkaa kääntyä lopuilleen, ja Arska-Basket on tällä hetkellä sarjataulukossa keskimmäisenä, eli seitsemäntenä. Pientä liikehdintää taulukossa voi vielä tapahtua, mutta tämän perusteella Arska kuuluu ykkösdivarin keskikastiin. Ero kärkeen ei pisteissä ole suuri. Arska pelasi taannoin Turussa sarjajohtaja Kaarinan Uraa vastaan erittäin eheän ja taisteluhenkisen, tasaisen ottelun, joka kääntyi vasta neljännessä erässä Uran eduksi päättyen 53-36. Arska on ottanut voitot Pyrinnön molemmista joukkueista ja Turun Namikasta.

Arska-Basketin mikroissa on liikunnallisia poikia, joista osa on kuulunut kokoonpanoon jo kolme vuotta. Uusia pelaajiakin on tullut mukaan matkan varrella, ja joukkue tähtää jatkossa ykkösdivarin kärkikastiin. Joukkuetta valmentavat Justus Mäenpää ja Aleksejs Trofimovs. Joukkueenjohtajana toimii Netta Mäenpää.

Joukkue on osallistunut myös ylimääräisiin turnauksiin. Syksyllä vierailtiin Mieleinen Basketissa Loimaalla ja tammikuussa oltiin yönyli- reissulla And1- turnauksessa Salossa. Koripalloliiton ykkösdivarin lisäksi joukkue on pelannut Salon Vilppaan järjestämää SSO- liigaa. Näitä turnauksia on ollut kauden mittaan neljä. Siellä vastustajina on ollut mm. minityttöjä, jotka ovat neljäs-, ja viidesluokkalaisia. Matkalle on mahtunut hauskoja hetkiä, kun näitä pitkiä tyttöjä vastaan on leikkimielisesti pelattu.

Nyt olisi viimeistä vaille valmista, sillä Arska- Basketilla on viimeinen SSO-liiga 7.4. Kausi päätetään tuohon, ja pojat päästetään kirmaamaan viheriöille. Suurin osa kun heistä pelaa myös jalkapalloa.