Lorska päätti SM-sarjan voittoon

LoKoKoArskan C-poikien yhteistyöjoukkue päätti SM-sarjansa kotiturnaukseen Someron monitoimitalolla.

Lauantain ensimmäisessä ottelussa kohdattiin sarjaa johtava WB-Pantterit Helsingistä. WB-pantterit on Lorskan tapaan yhteisjoukkue Wartti-Basketista ja Panttereista. WB-pantterit tuli otteluun hyvin jaloin, hyökäten nopeita transitio-hyökkäyksiä. Lorskalla oli vaikeuksia pitää kurissa WB-Panttereiden maajoukkuepelaajia, Eino Pällijeffiä ja Ville Karhua, jotka tekivätkin joukkueelleen kahdestaan yhteensä 66p. Lorska pelasi kuitenkin taitotasonsa ylärajoilla ja hyviä onnistumisia saatiin paljon. Valopilkkuina voidaan mainita Roope Heinosen vikkelät ja hyvin hallitut pallon ylöstuonnit ja Jesper Mäenpään sataprosenttinen heittotarkkuus. Lopputuloksena ottelusta kuitenkin 114-71 tappio.

Päivän toisessa ottelussa kohdattiin Lauri Markkasen kotiseura HoNsU Jyväskylästä. HoNsU oli edellisessä pelissä haastanut WB-Pantterit melko tiukassa kohtaamisessa. Tällä kertaa Lorskalla oli edellisestä ottelusta kuitenkin pidempi palautuminen ja pelattaessa kovatempoisia SM-otteluita palautumisella on merkittävä rooli. Ottelu eteni tasaisissa tunnelmissa ja runsaslukuinen yleisö sai taatusti “rahoilleen” vastinetta. Puoliajalle mentiin niukassa Lorskan kolmen pisteen johdossa. Ottelu jatkui erätauon jälkeen aika-ajoin erittäinkin tunteikkaana ja HoNsU:n muutama avainpelaaja ajautuikin virhevaikeuksiin korinälkäisen Lorskan kourissa. Ottelu ratkesi kolmannessa erässä, jonka Lorska voitti 25-13. Viimeinen erä oli jälleen tasainen, lopputuloksena täten Lorskan komea 77-60 voitto. Voittoisassa ottelussa ratkaisevaksi tekijäksi nousi koko joukkueen uuttera puolustustyö. Jokaisen pelaajan voidaan todeta jättäneen sen viimeisenkin hikipisaran monarin parketille. Jussa Savo ja Kaapo Nikander paiskivat jälleen töitä hartiavoimin ja Aaro Taatila väläytteli todellisia “skilssejä” korilleajoissaan.

Lorska sijoittui omassa SM-sarjalohkossaan seitsemännelle sijalle ja näin ollen ikäluokkansa rankingissa sijoille 13-14. Tämä on hieno sijoitus, muistaen että C-poikien ikäluokassa on valtakunnallisesti kaiken kaikkiaan 126 joukkuetta. SM-sarja on ollut kokonaisuudessaan hieno kokemus koko joukkueelle.