C-poikien SM-turnaus Kotkassa

LoKoKoArskan C-pojat pelasivat sunnuntaina 4. helmikuuta Kotkassa toisen SM-sarjaturnauksensa. Ensimmäinen ottelu pelattiin legendaarisessa Karhuvuoren koripallopyhätössä paikallista KTP:ta vastaan.

Kotka oli voittanut syyssarjan yhdistetyssä itäisen / kaakkoisen alueen sarjassa puhtaalla pelillä. Odotettavissa oli kovatasoinen ottelu. Saimme kuitenkin otteluun hyvän alun ja ottelu lähti Lorskan komennossa käyntiin. Pelasimme laajalla rotaatiolla, lyhyillä vaihdoilla ja saimme onnistumisia. Ensimmäinen erä oli lähes tasan ja puoliajalle lähdimme kahdeksan pisteen takaa-ajoasemassa (44 – 36). Kolmannessa erässä pääsimme parhaimmillaan neljän pisteen päähän ja mielessä kävi jopa yllätysvoitto… Mutta kuten on käynyt ennenkin, Lorskalle koitti muutama synkkä hetki, kun KTP otti koko kentän prässin. Ottelu hävittiin lopulta 19 pisteellä 88 – 69. Ottelu oli kuitenkin Lorskan kauden parhaimmistoa. Heittopaikkoja saatiin mukavasti luotua ja onnistumisprosenttikin oli kohtalaisen hyvä.

Toisessa ottelussa reilun tunnin tauon jälkeen vastaan tuli Äänekosken Huima. Ennakkoasetelmien perusteella ottelusta lähdettiin hakemaan voittoa. Huimalle ottelu oli päivän ensimmäinen ja tuoreilla jaloilla Huima saikin hyvän alun otteluun. Lorska heräsi peliin vasta 0 – 8 tappioasemassa, jolloin saatiin ensimmäinen onnistuminen. Lorskalla oli käynnistysvaikeuksia ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän alkoi jalka painaa. Huima johti ottelua alusta loppuun, eikä Lorska saanut eroa missään vaiheessa kurottua. Heittopaikkoja saatiin luotua, mutta liekö sitten syynä väsymys, niin viimeistelyprosentti ei ollut nyt kohdillaan. Olimme askeleen koko ajan perässä myös puolustuspäässä. Ottelu päättyi lopulta Huiman 76 – 52 voittoon. Lorskan peli on kuitenkin mennyt jälleen aimo harppauksen eteenpäin ja tappioista huolimatta otteluista (etenkin ensimmäisestä) jäi ihan hyvä maku.

Nyt SM-sarjassa on reilun kuukauden tauko ja keskitymme ykkösdivarin peleihin. Meno ei yhtään helpotu, kun seuraavaksi vastaan SM-sarjassa tulee Turun NMKY ja Munkkiniemen Kisapojat Helsingistä.