A-pojilla vauhdikas vuoden aloitus

Vuosi 2018 alkoi Arska-Basketin A-pojilla tappiolla ja voitolla. Lauantaina 6.1. oli vastassa viime kaudella yhteistyöjoukkue LoKoKo Loimaalta. Ottelussa olikin heti alusta alkaen kiva huumori päällä tuttujen poikien pelatessa vastakkain. Ensimmäinen jakso mentiikin tunnustellen, mutta Loimaa vei sen paremmalla viimeistelyllä 19 – 11 ja toiselle jaksolle he sitten nostivatkin vauhtia ja kovensivat puolustustaan vieden sen erän 33 – 16. Tauolle mentiin Loimaan johdolla 52 – 27.

Tauon jälkeen Arskan pojat tulivatkin aivan eri asenteella ja kolmas jakso päättyikin tasan 12 – 12, Justus Mäenpään hienoilla korilleajoilla isojen Loimaalaisten keskeltä. Neljännen jakson Loimaa aloittikin sitten ykkösviisikollaan, jonka pelaajat kuuluvat Bisonsin miesten joukkueeseen pelaten miesten 1.-divisioonaa. Tasoero oli sen verran suuri, että he saivat suurennettua johtoaan, mutta Arskan pojat eivät luovuttaneet missään vaiheessa, vaan pelasivat täysillä loppuun asti. Neljäs jaksokin Loimaalle 21 – 12 ja ottelu päättyi Loimaan voittoon 85 – 51.

Sunnuntaina pelattiinkin sitten Somerolla kotiottelu ja vastaan tuli YMCA Blue-joukkue Tampereelta. Tamperelaiset olivat isokoinen joukkue, joten Arska aloitti paikkapuolustuksella sulkien oman korin alustan ja se onnistui todella loistavasti, koska YMCA ei saanut kaukoheittojaan onnistumaan. Ensimmäinen jakso Arskalle 17 – 9. Toinen jakso alkoikin sitten mollivoittoisesti, sillä Justus Mäenpää loukkasi polvensa niin pahasti, että leikkauspöytä kutsuu. Arskan pojat näyttivät silti kovan luonteenlaadunsa, eivätkä lannistuneet avainpelaajan loukkaantumisesta, vaan silloin muutkin pelaajat alkoivat ottaa enemmän vastuuta. Viljami Seppänen siirtyi takamieheksi tuoden pallon ylös ja johtaen hyökkäyskuvioita menestyksekkäästi. Alekseijs Trofimovs otti tärkeitä puolustus- ja hyökkäyspään levypalloja pitäen isot tamperelaiset poissa korinteosta. Toinen jakso Arskalle 18 – 11. Tauolle mentiin Arskan johdossa pistein 35 – 20.

Kolmas jakso alkoikin Arskan hienolla hyökkäyspelillä. Manu Lehtimäki juoksi nopeilla hyökkäyksillään tamperelaisilta jalat alta pelaten kauden parhaan pelinsä ja Viljami Seppänen heitti koreja kaukaa ja läheltä. Alekseijs Trofimovs nosteli koreja vastustamattomasti isojen tamperelaisten välistä. Kolmas jakso Arskalle 20 – 13. Neljäskin jakso mentiin Arskan komennossa, tamperelaiset eivät edelleenkään keksineet, miten ohittaa Arskan muurina oleva paikkapuolustus ja turhautuneina tekivä paljon harhasyöttöjä, joista Arskan pojat juoksivat helppoja koreja. Neljäs jakso Arskalle 24 – 10 ja koko ottelu 77 – 43. Valmentaja Marko Räty on todella ylpeä pojista, etteivät he lannistuneet loukkaantumisista vaan nostivat tasoaan ja vastuutaan joukkueessa.