Mikropojille nappisuoritukset kotiturnauksessa

Arska-Basketin mikrot järjestivät ensimmäisen kotiturnauksensa sunnuntaina 19.11. Turnaus oli samalla viimeinen ennen syyskauden sijoitusturnausta.

Mikrot kohtasivat ensimmäisessä ottelussaan LoKoKo Blue -joukkueen. Aiemmin Arska on kohdannut Bluen kerran Mieleinen Basket -turnauksessa, ja silloin Arska kärsi tappion. Nyt täysmiehinen Arska sen sijaan osasi valmistautua kohtaamiseen paremmin. Ideana oli puolustaa niin hyvin, että Bluen kärkimiesten heittoa saataisiin häirittyä. Valmentajien Justus Mäenpään ja Aleksejs Trofimovsin kehittelemä juoni onnistui, kun nopeajalkainen Paavo Hälli puolusti sen kun kerkesi. Kun samaan aikaan Johannes Mäenpää ja muu joukkue takoi hyökkäyspäässä pisteitä tappavaan tahtiin, vietiin koko ottelu läpi Arskan johtoasemalla. Lopulta ottelu päättyi 58 – 42 Arskan hyväksi. Voitto oli kuitenkin koko joukkueen yhteistyön tulosta. Erityisesti puolustustaidoissa on kehitytty.

Toisen ottelunsa Arska pelasi rennolla otteella sarjan hännillä olevaa hämeenlinnalaista Punaportin Bluesia vastaan. Arska voitti Bluesin 74 – 16. Mikropoikien kakkosdivarin syksyn sarjaa johtaa Lokoko White puhtaalla pelillä. Arska on neljällä voitolla ja kahdella tappiolla tasapisteissä Feeniks Basketin ja LoKoKo Blue -joukkueen kanssa. Lopulliset sijoitukset ratkotaan näiden neljän joukkueen kesken sijoitusturnauksessa joulukuussa. Siellä Arska lähtee tavoittelemaan jopa kärkipaikkaa kohdaten välierissä ensimmäisenä LoKoKo Whiten.

Viikonlopun pistemiehiä:
Arttu Hakamäki 4p, Rasmus Heinonen 10p, Paavo Hälli 8p, Niko Kylämäki 12p, Johannes Mäenpää 46p, Jami Nieminen 4p, Joni Salo 26p, Joonas Santakangas 10p, Aatu Stark 4p, Jooa Säippä 2p, Paavo Virkki 8p. Mikko Aalto ja Joona Lehtinen pelasivat myös hienosti, vaikka pisteitä ei tällä kertaa heille kirjattukaan.