Arskan A-pojat aloittivat kautensa

Arska-Basketin A-pojat aloittivat kautensa läntisen alueen I-divisioonassa kotipelillä Pälkäneen Luja-Lukkoa vastaan.

Arska sai peliin loukkaantumisten ja syysloman takia jalkeille vain kuusi pelaajaa vastustajan kahtatoista vastaan, eli kaikille oli tiedossa hurjat peliminuutit. Ottelu alkoikin hyvin tunnustelevasti, molempien joukkueiden heittoprosentti oli aika luokaton ensimmäisellä jaksolla, jonka Pälkäne vei 12 – 6. Arskan ainoat pisteet teki Viljami Seppänen.

Toisella jaksolla Pälkäne lisäsi pelitempoa pitämällä päällä hurjaa vaihtorulettia ja toinenkin jakso menikin Pälkäneelle 18 – 10, eli puoliajalla tilanne oli 16 – 30 Pälkäneelle. Toiselle jaksolle tulikin sitten ryhdistynyt Arska. Jakso alkoi heti Justus Mäenpään onnistuneella kolmen pisteen heitolla ja siihen perään pallonryötöstä kaksi pistettä. Tästä mallia ottaen muutkin pelaajat alkoivat saamaan onnistumisia ja varsinkin silloin, kun vastustaja muutti puolustustaan paikasta miespuolustukseksi, Pälkäneen yllätykseksi Arska alkoikin hallita pelitapahtumia kentällä. Arskan hyökkäyskuviot onnistuivat täydellisesti ja poikien pelirohkeus oli aivan muuta kuin ensimmäisellä puolikkaalla.

Kolmas jakso menikin Arskalle 20 – 18. Neljännelle jaksolle Pälkäne palasikin taas paikkapuolustukseen, mutta Arska alkoi saamaan kaukoheittoja sisään ja hyökkäyslevypallojakin alkoi jäämään käteen ja niistä saatin kori aikaiseksi. Pälkäne painosti koko jakson intensiivisesti takamiehiä hyökkäyksiin lähdöissä, mutta poikien kunto kesti, ei turhaan juostu kesällä. Muutaman pallonmenetyksen takia Pälkäne pääsi juoksemaan muutaman helpon korin ja lopulta veikin neljännen jakson  23 – 20.

Peli päättyi numeroihin 56 – 71 Pälkäneen voittoon, mutta jos Arska olisi aloittanut ensimmäisen jakson samalla intensiteetillä kuin kuin toisen jakson, niin ottelusta olisi varmasti tullut paljon tasaisempi. Seuraava peli pelataan sunnuntaina 5.11.2017 klo 12:00 Salossa Vilpasta vastaan.

Läntisen alueen I-divisoonassa pelaa 16 joukkuetta ja sarja pelataan yksinkertaisena sarjana. Kauden lopussa neljä parasta ratkaisee mestaruuden Final Four – turnauksessa, mihin ei Arska-Basket vielä tavoittele, koska olemme nuorimpia A-poikia, mutta ehkä jo ensi kaudella voidaan haastaa “isompia” seuroja ja aiheuttaa yllätyksiä.