LoKoKoArskan C-pojille voitto Vilppaasta

LoKoKoArskan White-joukkue kohtasi Vilpas 2-joukkueen Salon urheilutalolla viime sunnuntaina 22.10. Vilppaalla on C-poikien ikäluokassa yli 50 poikaa, joten kovia pelimiehiä riittää kakkosjoukkueeseenkin. Vilpas 2 oli selvästi LoKoKoArskaa pienikokoisempi joukkue, mutta pelaajat olivat nopeita ja taitavia pallonkäsittelijöitä.

Vilpas prässäsi koko ottelun miesvartioinnilla koko kentällä. Palloa saatiin silti tuotua hyvällä tuloksella ylös ja muutamia kertoja pitkillä syötöillä purettiin prässi näyttävästi ja päästiin ylivoimalla tekemään kuppeja. Peli oli melkoisen vauhdikasta päästä päähän juoksemista.

Ensimmäinen erä oli melko rikkonainen, jonka LoKoKoArska kuitenkin vei pistein 17 – 6. Toinen erä mentiin samassa tahdissa kuin ensimmäinenkin. Toinen erä LoKoKoArskalle pistein 16 – 9 ja tauolle mentiin 33 – 15 johdossa. Tauolla sovittiin, että keskitytään enemmän omaan peliin ja vähemmän tuomarin ratkaisuihin.

Kolmas erä olikin meiltä erittäin hyvää puolustusta. Erä voitettiin lukemin 23 – 4. Kolmannessa erässä päästiin useasti syötönkatkoihin ja niistä nopeisiin vastaiskuihin. Vilppaalle ei annettu yhtään heittotilaa. Tämän erän jälkeen pelikin oli käytännössä selvä. Viimeisessä erässä ei enää ollut suurta panosta ja Vilpas voittikin erän 15 – 12. Pelissä olisi voitu hyödyntää enemmänkin pituusylivoimaa, mutta ei lähdetty pelaamaan tylsiä yksi vastaan yksi -pelejä korin alle, vaan palloa pyöriteltiin useamman ukon kautta. Lopputulos siis 68 – 34 LoKoKoArskalle.

Seuraavissa peleissä joudutaankin jo vääntämään ihan eri tavalla, kun vastaan asettuu TuNMKY, Viime vuoden SM-viitonen. Puolustuspeli on kunnossa, nopeat hyökkäykset myös, mutta hyökkäyskuvioihin pitää saada tarkkuutta.