Arskan Minipojat Final Fouriin!

Arska-Basketin minit selvittivät keskiviikkona tiensä alueen lopputurnaukseen, ns. Final Four -turnaukseen, kukistamalla FoKoPon vieraissa lukemin 42 – 64. Arskan pojat olivat ennen tätä viimeistä peliä tasapisteissä juuri FoKoPon kanssa ja panoksena ottelussa olikin paikka Final Four -turnauksessa. Voittava joukkue pääsisi alueen neljän parhaan välien mittelöön, kun taas hävinneellä joukkueella alkaisi kesäloman vietto.

Arska-Basketin pojilla oli alla paha kolmen ottelun tappioden sarja, joista yksi oli kotona juuri FoKoPoa vastaan. Keskiviikon pelissä Arska kuitenkin otti ohjat käsiinsä heti ylösheitosta lähtien. Salama-alun ansiosta Arska sai hyvän 0 – 7 johdon ennen FoKoPon ensimmästäkään koria.

Arskan poikien auttava puolustus oli jälleen ensiluokkaista läpi koko ottelun. Samalla kun nopeisin hyökkäyksiin lähtö oli varmaa ja tehokasta, pystytiin tuota piste-eroa kasvattamaan tasaisesti lähes kokonaan läpi ottelun.

FoKoPo otti kolmannessa erässä pienen kirin, kun he alkoivat screenata pallollista pelaajaa vapaaksi eivätkä Arskan pojat tienneet, miten se tulisi puolustaa. Poikien osaamistasoa kuvaa hyvin se, että yhden aikalisän turvin he pystyivät oppimaan tämän screenin puolustamisen kesken pelin tiimellyken. Tämän jälkeen FoKoPolta loppui vähän usko voittoon samalla, kun Arskan nopeat hyökkäykset alkoivat sujumaan lähes näytöstyyliin. Syötöt olivat millintarkkoja ja viimeistely niistä varmaa.

Uutena elementtinä Arskan pojille oli tähän peliin opeteltu korinaluspelaajien käyttö. Hitaissa hyökkäyksissä pyrittiin etsimään korin alta Arskan pidempiä pelaajia, joille pelattiin palloa hyvällä syöttötarkkuudella.