Arskan C-pojat päättivät kautensa voittoihin

Arska-Basketin C-pojat kohtasivat sarjaottelussa Salon Vilppaan Black-joukkueen 25. maaliskuuta. Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat aina olleet tasaisia ja usein kääntyneet viime metreillä Vilppaan hyväksi. Ottelu olikin kuin toisintoa aikaisemmista kohtaamisista. Ottelu eteni alusta alkaen tasaisissa tunnelmissa ja ensimmäinen erä päättyi 20 – 17, Vilppaan vielä johtaessa peliä. Toisessa erässä Arska puolusti hyvin ja Vilpas sai aikaiseksi vain kolme pistettä.

Tauolle mentiin mukavassa Arskan kahdeksan pisteen johtoasemassa (23 – 31), mutta puoliajalla Vilpas oli koonnut taistelutahtonsa takaisin ja oli päättänyt taistella ottelun voitosta. Vilpas veikin kolmannen erän 19 – 9 ja viimeiseen erään lähdettiin jännittävästä 42 – 40 tilanteesta Vilppaan hyväksi. Viimeisessä erässä Arskan hermot pitivät Vilpasta paremmin. Jesper Mäenpää ja Eero Kakko ottivat rohkeasti vastuuta harteilleen ja upottivat viimeisen erän ratkaisevat heitot sisään. Positiivisista asioista voisi vielä mainita Eron Bytyqin useat syötönkatkot, joista päästiin ratkaiseviin vastahyökkäyksiin. Arska vei lopulta trillerin 48 – 54.

C-poikien viimeiset sarjaottelut pelattiin Salossa 2. huhtikuuta. Vastassa oli TuNMKY Blue, jolle vielä syksyn ensimmäisissä peleissä oli hävitty 11 pistettä. Toisena vastustajana oli Kaarinan Ura Basket Red.

Molemmat ottelut olivat hyvin pitkälle samanlaisia. Arskan suunnitelmissa oli pelata aggressiivista kokokentän paikkapuolustusta ja tätä pojat hyvin noudattivatkin. Paikkaprässin myötä päästiin lukuisiin syötönkatkoihin ja vastustajan hyökkäyksiin lähdöt kilpistyivät harhasyöttöihin tai pallonmenetyksiin. Vastaavasti Arska pelasi aika-ajoin erittäinkin näyttäviä kuvioita ja noukki hyvällä asenteella levypalloja. Arska-Basket murskasi TuNMKY:n pistein 75 – 30 ja lähes teurasti Ura Basket Redin 104 – 48.

Pelaajien kehitys on osittain myös tulosta hyvästä yhteistyöstä Loimaan Korikonkareiden kanssa. Osa pelaajista on käynyt vuoden mittaan treenaamassa Loimaalla, yhdessä oman valmentajan kanssa. Näin ylemmän divarin opit ovat valuneet myös Somerolle. LoKoKon kanssa on pelattu myös harjoitusotteluja ja hyvää yhteistyötä on luvassa jatkossakin entistä tiiviimmissä merkeissä.

Ensi vuoden joukkuerakentelut ovat alkaneet ja esimakua tästä saadaan jo toukokuussa järjestettävässä JBT-turnauksessa Turussa.